Veel eigenaren van kleine bedrijven worstelen met het beslissen hoe ze de juiste keuze kunnen maken voor het ontwerpen van hun website. Ze zoeken op internet naar hulp met hun website en ontdekken dat de keuze moeilijker is dan ze dachten. Momenteel zijn er (letterlijk) miljoenen websites die beweren professionele webdesigners te zijn. Men moet echter voorzichtig zijn bij het kiezen van de juiste persoon of personen om op hun bedrijfsimago te vertrouwen. In dit artikel zal ik proberen webontwerpers in te delen in hanteerbare groepen en de lezer het verschil tussen de typen leren.

Webdesigners vallen in vier algemene categorieën: freelance amateur, freelance professional, Web Design Company, Web Development Firm.

Freelance amateur

De meeste webdesigners die u tegenkomt, vooral als u op internet zoekt, zijn freelancers. Dat wil zeggen, personen die webdesign doen, maar niet in dienst zijn van een webdesignbedrijf. Sommige zijn zelfstandige professionals, maar de meeste van deze freelancers zijn amateur-hobbyisten. Ze vinden een kopie van FrontPage?? kwam met hun MS Office?? Suite. Ze ontdekten hoe leuk het kan zijn om webpagina’s te maken, dus begonnen ze hun vrienden te vertellen dat ze webpagina’s konden ‘ontwerpen’.

De “voordelen” van het gebruik van een amateur is dat ze erg goedkoop zijn. De “nadelen” zijn te talrijk om op te noemen, maar ik zal er een paar noemen. Ze hebben geen opleiding; ze hebben weinig kennis van wat een goede website doet werken; ze begrijpen geen HTML-code of CSS, maar alleen FrontPage-aanwijzen en klikken; ze begrijpen geen algemene ontwerp- en lay-outconcepten en ze hebben weinig echte ervaring. De grootste reden waarom ze moeten worden vermeden voor de serieuze zakenman, is dat hun werk er amateuristisch uitziet, waardoor uw bedrijf er amateuristisch uitziet. Wie wil dat?

Freelance professional

Een professional wordt vaak gedefinieerd door simpelweg: wordt betaald. Mensen denken dat als je ergens voor betaald wordt, je professioneel bent. Misschien is dat waar in de Olympische Spelen, maar voor de zakelijke dienstverlening ben je geen professional totdat je door je klanten en collega’s als zodanig bent gevestigd en gerespecteerd. Freelancer professionele webdesigners zijn een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de amateur omdat ze een portfolio van respectabel werk hebben opgebouwd. Ze hebben een soort van gekwalificeerde training en ervaring en ze hebben referenties die kunnen worden geverifieerd door contact op te nemen met referenties. Ze hebben een goede reputatie bij hun klanten en andere professionals. Over het algemeen kan een goede freelance professionele webdesigner een goed persoon zijn om uw site te laten doen. Maar ze zijn moeilijk te onderscheiden van de amateur als je gewoon op internet zoekt.

Het voordeel is dat als u een goede vindt, deze aanzienlijk goedkoper is dan een webdesignbedrijf. Maar dat is meestal het enige voordeel. Als het budget je beperkt, dan volstaat een freelancer voor een klein project. Maar alles wat serieus belangrijk is, moet worden overgelaten aan een professioneel bedrijf.

Enkele nadelen van het gebruik van een freelance professional zijn dat ze meestal parttime zijn, wat betekent dat ze beperkt zijn in hoeveel tijd ze aan je project kunnen besteden. Ze zijn ook beperkt in wat ze voor je kunnen doen. De meeste freelancers zijn specialisten op één gebied en generalisten in al het andere. Sommigen hebben nergens enige vaardigheden in behalve hun enige specialiteit en vaak zul je anderen moeten vinden om rollen te vervullen. Bovendien zijn freelancers niet altijd goedkoop, hoewel velen van hen ernaar streven om hun eigen bedrijf op te richten; sommigen zijn zeer gewild en vragen $ 100 per uur of meer voor hun werk. Mijn advies hier is, als je zoveel te besteden hebt, ga dan naar een bedrijf met een team van professionals om de klus op een snellere manier te klaren.

Webdesign bedrijf

Dit is de volgende stap die verder gaat dan een freelance professional. Het webdesignbedrijf biedt de “hele show” aan. Ze bieden echt projectbeheer en hebben een team van webexperts samengesteld om een ​​breder scala aan taken uit te voeren. Een bedrijf kan een veel hoger niveau van expertise bieden op het gebied van webdesign, programmeren, contentontwikkeling en meer.

Zo’n bedrijf is meestal erg klein, maar toch groot genoeg om grotere projecten aan te kunnen. Vergeleken met de meest hooggekwalificeerde freelancer, heeft een bedrijf een diversiteit aan talent en samenwerking voor hen. Het eindresultaat is meestal een product van veel hogere kwaliteit.

De enige echte nadelen zijn aan de ene kant, het webdesignbedrijf is duurder dan een freelancer omdat er veel meer mensen aan het werk zijn. Je krijgt echter waar je voor betaalt. Aan de andere kant, voor zeer grote projecten of ontwikkeling op lange termijn, kunnen webdesignbedrijven te klein zijn en hebben ze meestal niet de menselijke middelen om dat contract van $ 500.000 te accommoderen. Uiteindelijk is dit de juiste keuze voor serieuze zakenmensen die op zoek zijn naar kwaliteit en professionaliteit en die het grote bedrijf niet kunnen betalen.

Webontwikkelingsbedrijf

Zoals de titel al aangeeft, is een webontwikkelingsbedrijf zoals elk traditioneel bedrijf. Ze hebben een staf van kantoorpersoneel, ze hebben eigenaren en officieren, en ze hebben een team van getalenteerde professionals die een goed salaris krijgen voor hun werk. Ze hebben vaak een verkoopteam dat zowel binnen als buiten de verkoop doet. De kwaliteit van hun werk spreekt voor zich, want je zou niet zo goed ingeburgerd kunnen raken door slordig werk te doen. Deze bedrijven bieden teams van zeer getalenteerde professionals die aan uw project werken en de klus op een tijdige en uiterst efficiënte manier klaren. Bovendien dekken ze meestal alle aspecten van website-ontwikkeling, inclusief marketing en reclame. Mogelijk hebben ze teams van specialisten die ze op uw locatie kunnen inzetten en in-house kunnen werken op basis van een tijdelijk contract. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Als prijs geen probleem is en werk van de hoogste kwaliteit nodig is, dan is dit de persoon die je wilt doen. Voor kleinere budgetbedrijven kan een offerte van een gevestigd webontwikkelingsbedrijf u misschien van uw stoel brengen, maar weet dat bedrijven die projectvereisten hebben die honderdduizenden dollars bereiken, de score kennen. Het enige echte nadeel voor een webontwikkelingsbedrijf is dus dat ze meestal erg duur zijn. Maar nogmaals, kosten zijn relatief en grotere bedrijven werken graag met grotere bedrijven.

Kortom, de keuze is aan u. Ik zou de serieuze ondernemer aanraden om een ​​behoorlijk bedrag te besteden aan het ontwerpen en uitvoeren van een professionele website. Ik zou de amateur vermijden en uitbesteden aan een persoon of bedrijf met goede ervaring en redelijke tarieven om mijn aanwezigheid op het web te creëren. Als geld geen rol zou spelen, zou ik alleen zaken doen met gevestigde bedrijven en het grote geld betalen om de klus goed en goed gedaan te krijgen.

Bron: Keenan Fitzgerald