Als u een effectief marketingplan wilt samenstellen, moet u met veel elementen rekening houden. Twee van de belangrijkste tactieken zijn echter SEO en leadgeneratie. In principe is leadgeneratie een proces dat u kan helpen bij het ontwikkelen van een lijst met leads (klanten). SEO is een praktijk die u kan helpen uw webpagina’s te verfijnen om uw websitepositie bij de belangrijkste zoekmachines te verbeteren. Uiteindelijk zal dit uw klanten laten groeien. Hieronder vindt u enkele tips om uw leadgeneratie of het aantal klanten te stimuleren met behulp van zoekmachineoptimalisatietechnieken.

Controleer uw website

Allereerst moet u uw website controleren om erachter te komen welke pagina’s het goed doen en welke moeten worden verbeterd. U kunt veel gratis online tools gebruiken die uw website kunnen crawlen en een lijst kunnen maken van verbroken links die 404-fouten opleveren. Bovendien kunnen ze helpen bij het identificeren van problematische titels, metabeschrijvingen en andere gebieden. Door deze problemen op te lossen, kunt u de positie van uw website eenvoudig verbeteren.

Controleer op snelheid

Uw webpagina’s moeten worden geladen zodra u op de link klikt. Als het een eeuwigheid duurt om ze te laden, daalt je ranking. Het laden van uw website mag niet langer dan 3 seconden duren wanneer u surft op een desktop-pc of mobiel apparaat.

U kunt PageSpeed ​​gebruiken om uw webpagina’s op snelheid te analyseren. Deze gratis tool biedt suggesties om u te helpen de prestaties van de webpagina te verbeteren.

Doe wat zoekwoordenonderzoek

Zoals eerder gezegd, is het belangrijkste element van zoekmachineoptimalisatie het maken van een lijst met relevante zoekwoorden. Het is zelfs een belangrijk onderdeel van uw SEO-strategie. Bovendien kan het u helpen de onderwerpen te begrijpen waarin uw doelgroep mogelijk geïnteresseerd is.

Zorg er ook voor dat je geen content produceert op basis van abstracte technologie of aannames. Als u irrelevante zoekwoorden kiest, is uw campagne nutteloos. Wat u dus moet doen, is de primaire zoekwoorden en relevante termen identificeren. Uw SEO-strategie is gebaseerd op deze zoekwoorden.

Controleer uw inhoud op de pagina

Op internet zijn mensen op zoek naar nuttige, toegankelijke en boeiende inhoud. Hoewel SEO kan helpen verkeer naar uw site te leiden, blijven mensen alleen op uw site als ze de inhoud nuttig en boeiend vinden.

Daarom moet u de inhoud op uw site bekijken. Zorg ervoor dat de taal duidelijk is en de inhoud nuttig is. De afbeeldingen moeten een alt-beschrijving hebben voor een betere SEO. Bovendien moet u uw analysetool gebruiken om de paginaprestaties te analyseren. Google Analytics kan je hierbij helpen.

Heb een backlinkstrategie

Backlinks zijn het aantal websites dat teruglinkt naar uw site. Deze links zijn van groot belang als het gaat om het verbeteren van uw positie in de belangrijkste zoekmachines. In feite zijn ze een teken van geloofwaardigheid voor uw site. Zorg er dus voor dat u nuttige inhoud aanbiedt, zodat andere websites van autoriteit naar u teruglinken.

De afhaalmaaltijden

Kortom, als u deze SEO-strategieën volgt, kunt u uw leadgeneratie aanzienlijk stimuleren.

Bron: Abdul Waheed Zafar