Hoe werkt SEO?

Voordat we in SEO duiken en meer te weten komen over hoe SEO werkt, laten we eerst begrijpen wat SEO precies is.

Zoals we allemaal weten, evolueert het digitale landschap sneller dan ooit tevoren, waardoor het voor alle online bedrijven dringend nodig is om niet alleen de stijgende online trends en de digitale economie te omarmen, maar er ook van te profiteren. Hoewel er veel digitale marketingstrategieën zijn om online business uit te halen, maar de meest effectieve en duurzame is de organische methode, waarvan SEO of Search Engine Optimization deel uitmaakt.

Zoekmachineoptimalisatie helpt website, blogs of webpagina’s gevonden te worden door de zoekmachines voor gerelateerde trefwoorden. SEO wordt ook vaak aangeduid als “organische”, “natuurlijke”, “onbetaalde” of “verdiende” resultaten.

Hoe werkt een zoekmachine precies?

Er zijn twee belangrijke stappen die primair verantwoordelijk zijn voor de resultaten van zoekmachines. Ze zijn als volgt:

Crawlen: zoekmachine-bots crawlen alle webpagina’s die aan een website zijn gekoppeld. Grote zoekmachines zoals Google crawlen dagelijks miljoenen pagina’s.

Indexeren: nadat alle pagina’s via het crawlproces zijn opgehaald, worden deze pagina’s vervolgens geïndexeerd in de database om ze later te kunnen ophalen. Het proces van indexatie is van groot belang. Hoe meer het aantal geïndexeerde pagina’s van uw websites, hoe groter de kans is dat u uw positie verbetert. Hoewel, het hangt af van de strategieën die u formuleert.

Grote zoekmachines updaten hun algoritme regelmatig en er zijn verschillende factoren die deze resultaten direct of indirect beïnvloeden. Het is raadzaam om sitemaps bij te werken

Hoe werkt SEO en wat zijn de beste tips om SEO te verbeteren?

Zoekmachineoptimalisatie is afhankelijk van een aantal factoren die de rankings direct of indirect beïnvloeden. We zouden al deze factoren in dit artikel aan het licht brengen. Dit zijn de belangrijkste factoren:

Inhoud – Het is een van de belangrijkste SEO-factoren. Iedereen die van digitale marketing heeft gehoord, moet ook hebben gehoord dat “Content is King”. Het is waar. Bij talloze gelegenheden heeft Google gezegd dat het sites met geweldige inhoud beloont. Dus als u andere websites te slim af wilt zijn, kunt u zich op het gebied van SEO net zo goed concentreren op de inhoud ervan. In de sectie Wensende inhoud moet rekening worden gehouden met enkele belangrijke factoren, zoals leesbaarheid, gebruik van H1/H2 waar van toepassing en het gebruik van zowel passieve als herhalende zinnen in de gaten houden.

SEO op de pagina – Als u uw rivalen te slim af wilt zijn, moet u werken aan de on page SEO van uw site. Zorg dat de basis goed is. Werk zorgvuldig aan de metabeschrijving en trefwoorden. Focus zowel op inhoud als op interne links. Voeg relevante titels toe, optimaliseer alle afbeeldingen (voeg alt-tag toe), voeg een mix van H1, H2-koppen en subkoppen toe, voeg LSI-trefwoorden toe door de trefwoorddichtheid te controleren. Lengte/beschrijving moet overeenkomen met de moeilijkheidsgraad van het trefwoord. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe gedetailleerder uw inhoud moet zijn om beter te scoren en zorg ervoor dat u de basis goed krijgt.

backlinks – Het genereren van kwalitatieve backlinks is uiterst belangrijk om de domeinautoriteit en paginaautoriteit van uw website te vergroten. Sommige van uw inspanningen moeten ook gericht zijn op het creëren van voldoende backlinks van hoge kwaliteit. Het meeste hiervan moet worden bereikt door boeiende inhoud te maken, want hoe beter de inhoud die u produceert, hoe groter de kans is dat mensen naar uw website linken. Blijf bij de relevantie, want als de links niet relevant zijn, zou het meer kwaad dan goed doen voor wat betreft de Google-ranglijst. Het moet alleen via ethische methoden worden gegenereerd met de juiste soorten backlinks (white hat-strategieën).

Website snelheid (Laadtijd van de pagina) en gebruikerservaring – Google beloont de sites die sneller zijn. Het richt zich meer dan wat dan ook op gebruikersbetrokkenheid. Het betekent dat de basis van de site intact moet zijn. Kijk naar uw sitesnelheid (laadtijd van de pagina). Dit werd duidelijk gemaakt door de nieuwste snelheidsupdate van Google. U moet dienovereenkomstig aanpassen/schikken. U moet ook werken aan de statistieken voor gebruikersbetrokkenheid, zoals het aantal klikken/van het totale aantal vertoningen. Focus op het bouncepercentage, paginaweergaven, sessie en al deze statistieken om tot in detail te begrijpen. Simpel gezegd “sneller de site, beter de resultaten”.

Mobielvriendelijkheid – Zoals we in een eerder deel van het artikel hebben besproken, werken zoekmachines hun algoritmen regelmatig bij en volgens de laatste update van het Google-algoritme werd bevestigd dat hoe vriendelijker de site voor mobiele gebruikers, hoe hoger de positie van de pagina’s. Daarom heeft mobielvriendelijkheid invloed op uw SEO-inspanningen. Controleer of uw site mobielvriendelijk is of niet. Als dat niet het geval is, moet dat uw eerste prioriteit zijn.

domein leeftijd, URL en Autoriteit – Leeftijd van de website, URL en het is DA / PA (domeinautoriteit en Page Authority) zijn allemaal belangrijke factoren van SEO. DA/PA zou verbeteren met een aantal strategieën – backlinks, interne links kwaliteit van de inhoud.

Beeldoptimalisatie – Het is raadzaam om alle afbeeldingen op uw site te optimaliseren, omdat dit uw kansen vergroot. Voeg relevante titels en alt-tag toe aan alle afbeeldingen. Het voegt veel waarde toe als het gaat om zoekresultaten voor afbeeldingen.

Sociale signalen – Sociale links of signalen kunnen niet over het hoofd worden gezien als het gaat om (zoekmachine optimalisatie) SEO strategieën. Dit zijn autoriteitssignalen die niet alleen uw zichtbaarheid vergroten, maar ook links genereren in de formulieren sociale signalen. Men kan zijn site delen op sociale-mediaplatforms om signalen te stimuleren. Hoe meer hoe beter.

Gestructureerde gegevens – Focus op de structuur van uw webpagina’s, aangezien deze grondig moeten worden uitgelijnd. Werk de sitemap bij. Het komt erop neer dat u moet denken vanuit het oogpunt van uw gebruiker, aangezien we weten dat gebruikersbetrokkenheid niet over het hoofd kan worden gezien.

Conclusie: Nu weten we hoe SEO werkt en wat de belangrijkste factoren zijn die uw organische digitale marketinginspanningen beïnvloeden of versnellen. Houd hier rekening mee en werk individueel aan deze parameters om anderen te slim af te zijn en uw site of die van uw klant bovenaan de SERP te plaatsen ( pagina met zoekresultaten van zoekmachines). Het is duidelijk dat SEO een van de meest effectieve strategieën is om te profiteren van de stijgende digitale economie en het geeft ook uw duurzame resultaten zolang u de juiste strategieën volgt en de basis intact houdt. Het is een continu proces en vereist constante inspanningen.

Bron: Nizaar Gherfal