Als je hebt ontdekt dat je copywriting niet zo werkt als je zou willen, moet je misschien de toon van je schrijven veranderen. Als u uw exemplaar op een meer gezaghebbende toon schrijft, worden uw aanbevelingen en suggesties krachtiger. Daartoe zullen we een paar dingen bekijken die u kunt doen om dat soort toon aan uw schrijven toe te voegen.

Tip #1 – Vermeld duidelijk de voordelen en voordelen

Aangezien het waarschijnlijk een voor de hand liggende stelling is om te zeggen dat niets voor iedereen alles kan zijn, zijn wij er zeker van dat uw idee, stelling, dienst of product enkele beperkingen of nadelen zal hebben. Het is niet jouw taak om deze aan je lezers te vertellen. Benadruk liever het positieve. Zorg ervoor dat uw schrijven is gericht op de voordelen en voordelen die zij zullen ontvangen.

Als u bijvoorbeeld een bromfiets promoot, hoeft u uw lezers niet te vertellen dat het niet zo snel gaat als een auto. Het zal trouwens ook niet vliegen, maar het zal de eigenaar helpen om op zijn bestemming te komen. Het kost minder dan een auto, is milieuvriendelijk en gemakkelijk op te bergen.

Tip #2 – Maak gebruik van feiten

Het ligt misschien in je aard om overdreven te schrijven, maar dit maakt je niet geliefd bij de lezer. In feite betekent het dat ze zullen afzien van wat u zegt vanwege uw liberale gebruik van verfraaiing. Dit is natuurlijk niet de gewenste mentaliteit die u wilt dat ze namens u hebben. U zult ontdekken, als u dat nog niet heeft gedaan, dat de snelste manier om uw geloofwaardigheid te verlagen, is bekend te staan ​​als iemand die overdrijft. Maar u kunt hetzelfde principe voor u gebruiken. Laat uw lezers u zien als degene die gemakkelijk verifieerbare feiten in uw schrijven vermeldt. Bouw hierop voort om eventuele punten, suggesties of aanbevelingen te doen.

Tip #3 – Onderbouw uw claims met bewijs

U zult merken dat het verkrijgen van een gezaghebbende toon in het schrijven erg lijkt op wat er gebeurt met nieuwsberichten. Voordat ze uitspraken doen, hebben ze bewijs nodig dat wat ze zeggen inderdaad waar is. Je zou moeten proberen hetzelfde te doen met je schrijven. Wanneer u een verklaring aflegt die als het ware moet worden gecontroleerd, zorg er dan voor dat u ook over de cijfers en details beschikt om deze te staven. U kunt zelfs zo ver gaan dat u een verklaring, onderzoek of studie van een erkend deskundige gebruikt om uw claim aan te vullen als die beschikbaar is.

We hebben kort drie tips bekeken die u kunt gebruiken om uw schrijven gezaghebbender te maken. Deze omvatten het vermelden van de voordelen en voordelen, het gebruiken van feiten en het staven van claims met bewijs. Door ervoor te zorgen dat uw schrijven deze elementen bevat, kunt u er gemakkelijk een meer gezaghebbende toon aan toevoegen.

Bron: Danielle L