Zoekmachineoptimalisatie is een techniek die wordt gebruikt om een ​​hogere positie in de zoekmachine te bereiken, zodat er veel gratis verkeer naar uw site komt.

Als uw website niet op de eerste paar pagina’s met zoekresultaten staat, is de kans groot dat u een groot aantal bezoekers misloopt die mogelijk uw klanten zouden kunnen worden. Dit zou uw website ook volledig nutteloos vinden; wat is immers het nut van een gepubliceerde website die niet wordt bekeken door bezoekers en websurfers?

Hoewel SEO een belangrijke techniek is die alle webmasters op hun sites moeten toepassen, is het zeker geen eenvoudige taak. Sommige grote bedrijven gaan zelfs zo ver dat ze veel geld betalen om een ​​SEO-bedrijf in te huren om hun sites te optimaliseren.

Voor mensen die het budget niet hebben en graag zelf aan de slag willen met zoekmachineoptimalisatie, volgen hier enkele eenvoudige technieken die gemakkelijk te leren zijn:

  1. Zorg voor waardevolle en informatieve inhoud op uw website Voor de meeste websites is inhoud de sleutel. Wanneer u de inhoud van uw webpagina’s schrijft, voegt u essentiële trefwoorden in die betrekking hebben op de producten en diensten die uw bedrijf aanbiedt. Maak uw inhoud kort en bondig, maar toch informatief. Houd uw feiten up-to-date zodat gebruikers uw website vaker zullen bezoeken. Vergeet niet om veel handige links, artikelen en handleidingen op te nemen die gebruikers kunnen doorsturen naar een andere gebruiker en toevoegen aan uw klantenbestand.
  2. Maak het algehele ontwerp gebruiksvriendelijk Het ontwerp van uw website moet eenvoudig, mooi en gemakkelijk te navigeren zijn. Ontwerp uw website niet op een al te ingewikkelde manier zodat gebruikers deze te “angstaanjagend” vinden om door te bladeren.
  3. Varieer het trefwoord voor elke afzonderlijke webpagina. Bedenk alle mogelijke trefwoorden of woordgroepen die van toepassing zijn op uw producten en diensten. Elke gebruiker is anders en gebruikt niet noodzakelijk het trefwoord dat u verwacht in de zoekbalk te typen. Zoekmachines bieden tools die u helpen bij het vinden van de juiste zoekwoorden voor zoekmachineoptimalisatie.
  4. Voeg definitieve en zichtbare hyperlinks toe aan uw website Gebruikers voorzien van hyperlinks die handig en gemakkelijk te vinden zijn, is nog een andere manier om uw website te optimaliseren.
  5. Bouw inkomende links naar uw site Schrijf u in voor een programma voor het uitwisselen van links en begin met het uitwisselen van links met andere sites die verband houden met uw branche. Artikelen schrijven is ook een goede manier om gratis inkomende links naar uw site te krijgen. Het kan ook helpen om tegelijkertijd uw reputatie op te bouwen.

De hierboven genoemde zijn slechts enkele van de weinige eenvoudige technieken die worden gebruikt bij zoekmachineoptimalisatie. De ‘One Page Search Engine Optimization Checklist’ biedt meer details en een gemakkelijk leesbare gids voor serieuze webmasters die de kunst van SEO onder de knie willen krijgen.

Met behulp van de juiste technieken voor zoekmachineoptimalisatie die in de checklist worden vermeld, kunt u uw website zeker optimaliseren en veelbelovende resultaten voor uw bedrijf opleveren.

Bron: Damien Oh