Als het gaat om verkoop en direct response copywriting, zal wat je zegt veel overtuigender zijn dan wat dan ook.

Maar in sommige situaties is het oude gezegde “een foto zegt meer dan duizend woorden” nog steeds van toepassing. Laten we dus een paar verschillende manieren bekijken waarop je hiervan kunt profiteren door foto’s te PS-en om je respons, lezerspubliek en resultaten te vergroten:

1. U kunt een foto gebruiken van het product dat u verkoopt.

U wilt proberen een foto van het product te gebruiken wanneer het product op zichzelf interessant is. Als u bijvoorbeeld een blikopener of een bank of een soort verzekering verkoopt… zal dit waarschijnlijk niet werken. Maar als u een nieuwe of ongebruikelijke boot verkoopt… of een huis… of een paar ski’s, of een pijl en boog… dan is het logisch om een ​​foto van het product zelf te gebruiken.

Maar hoe zit het als u een dienst verkoopt? Wat voor foto zou je dan gebruiken?

Dat is een goede vraag en ik zal er zo een antwoord op geven.

2. U kunt een foto gebruiken van het product dat in gebruik is.

Dit is wat je wilt doen als je een soort “ervaring” probeert door te geven die mensen krijgen door je product te gebruiken, of als je probeert de eenvoud ervan te laten zien.

Dus bijvoorbeeld, terwijl een foto van een bank of een blikopener misschien niets voor je doet, een foto van een tengere oudere vrouw die de blikopener gebruikt (er staat: “Kijk eens hoe gemakkelijk dit is!”)… of een foto van een stel dat samen op de bank ligt te knuffelen, zou veel aantrekkelijker zijn.

3. Ten slotte kunt u een foto gebruiken die de voordelen van het product zelf of de beloningen die het u oplevert, laat zien.

Dit is vergelijkbaar met het laatste voorbeeld, alleen gaat het nog een stap verder.

Laten we, om te zien wat ik bedoel, teruggaan naar die levensverzekeringspolis. In dit geval zou een foto van een vrouw met haar kinderen voor hun mooie huis een veel effectievere foto zijn dan een foto van een daadwerkelijke polis zelf.

Zin?

Goed.

Dus hoe zit het als je een dienst verkoopt – wat voor soort foto moet je dan gebruiken?

We zullen. de waarheid is dat je alle situaties kunt gebruiken die we zojuist hebben besproken, gebaseerd op wat je verkoopt.

Bijvoorbeeld, een nationale advertentie die ik laat lopen en die over een paar weken verschijnt om mijn nieuwe boek te promoten, toont een foto van mijn dochter die op mijn schoot zit, buiten op onze steiger. We zijn allebei in vrijetijdskleding en onze honden zijn bij ons.

Dit is een voorbeeld van de derde situatie — het tonen van de uiteindelijke beloningen van wat u verkoopt. Dat is uiteindelijk de reden waarom mensen mijn boek kopen. Omdat ze een beter leven willen voor zichzelf en hun gezin, en ze willen de middelen om dit te doen.

Het maakt niet uit wat voor soort foto je gebruikt, vergeet niet om altijd positieve en vrolijke foto’s te laten zien. Niemand wil met een zuurpruim te maken hebben, en bovendien… als mensen naar foto’s in advertenties kijken, zien ze de mensen die ze zouden willen zijn.

En niemand… wil… een mopperaar zijn – als het gaat om direct response copywriting of enig ander moment.

Ga nu iets verkopen, Craig Garber

Bron: Craig Garber