Direct response copywriters zullen je niet altijd vertellen wat ik je ga vertellen…

We weten dat direct-response-copywriters meer gemeen hebben met verkopers dan met schrijvers van literatuur… omdat het de taak van direct-response-copywriters is om producten en diensten te verkopen in plaats van lezers te entertainen of dramatische tevredenheid te bieden. Ze verschillen ook sterk van copywriters van bureaus, wiens taak het is om slim te klinken.

niettemin, Daar is een “creatieve” dimensie voor direct response copywriting die niet vaak wordt besproken.

Kijk eens naar enkele van de geweldige direct response-copywriters zoals John Carlton en Dan Kennedy, bijvoorbeeld. Er zit een sterke literaire component in hun schrijven, met meeslepende personages… een meeslepend verhaal… en stijl.

Deze copywriters creëren, net als romanschrijvers, een hele wereld voor hun lezers. En ze dompelen lezers onder in die wereld, nemen ze bij de hand en leiden ze waar ze willen dat ze gaan.

Romanschrijvers leiden hun lezers naar dramatische spanningen en bevrediging; copywriters leiden hun lezers naar oplossingen voor hun problemen … een nieuw land waar hun leven beter is en hun toekomst rooskleuriger – als ze maar koop het product!

Dit meeslepende, literaire element in DR-copywriting is cruciaal om dit soort schrijven te ‘krijgen’. En net zoals bijna elk verhaal wordt verfraaid voor effect, zo ook DR-advertenties.

Laten we zeggen dat ik je heb verteld dat ik deze copywriting-strategieën heb gekregen van een geheime DR-copywriting-“wizard” die onderduikte om publieke bekendheid te voorkomen. Dat zou veel meer invloed op je hebben dan wanneer ik je zou vertellen dat ik deze dingen heb geleerd van een… gepensioneerd DR-copywriter, nietwaar?

Zie je het verschil? Ik zeg in wezen hetzelfde, behalve dat ik een saai feit heb getransformeerd in een buitengewoon, bijna mystiek feit.

Dus het is de verhaal achter wat je verkoopt dat echt de impact creëert en zorgt voor epische copywriting.

Goede copywriters hoeven niet te liegen, omdat ze creatief genoeg zijn om de feiten te “aankleden” om ze buitenaards en aantrekkelijk te laten lijken.

Een ander ding om te beseffen is dat geweldige copywriters geweldige karakters creëren… karakters waarmee lezers zich inleven omdat ze hetzelfde probleem of dezelfde situatie delen. Deze karakters hadden ooit hetzelfde probleem waar lezers mee te maken hebben, maar slaagden erin om aan dat probleem te ontsnappen of ze te verslaan… meestal omdat ze het aangeboden product of de aangeboden dienst gebruikten.

Hier is de deal: DR-copywriting heeft vaak een sterke literaire, creatieve component. Veel grote DR-copywriters hebben literatuur gestudeerd of schrijven het zelfs zelf.

Is het absoluut essentieel om een ​​goede DR-kopie te schrijven? Nee. Maar literatuur studeren en verhalen vertellen zullen breng je DR-kopie naar een hoger niveau, dat beloof ik je.

Bron: Jamie Cassata