Volgens studies hebben mensen een aandachtsspanne van slechts 8 seconden. Bedrijven hebben daarom maar een paar seconden om bezoekers op hun website te houden. Wanneer dit niet wordt bereikt, is de kans groot dat bezoekers de webpagina verlaten en vervolgens naar de volgende website gaan.

Een goed ontworpen website is de sleutel om de aandacht van bezoekers te trekken en om bezoekers om te zetten in potentiële klanten.

Toonaangevende webdesigners en webontwikkelaars weten de beste manier om de conversieratio te verhogen met behulp van design. Ook mensen die verder lezen zullen deze techniek ontdekken. De volgende 4 principes en technieken voor webdesign helpen u de conversieratio van uw websites te verhogen:

Kies een responsive webdesign

Tegenwoordig bezoeken gebruikers websites op een groot aantal andere apparaten dan pc’s of desktops. Het aandeel mobiel verkeer is zelfs nog groter. In 2019 was mobiel verkeer dominant in het totale webverkeer wereldwijd met meer dan 60%. Dit is genoeg bewijs dat responsive websites erg belangrijk zijn. Websites die niet responsive zijn, verliezen een groot aantal doelgroepen.

Wanneer een website die is ontworpen voor een desktop, wordt bezocht op mobiele apparaten en kleinere schermen, kan dit erg vervelend zijn. Onder andere trage pagina’s, slecht zichtbare knoppen en eindeloos scrollen om alleen maar tekst te lezen, zorgen voor een onaangename gebruikerservaring, waardoor gebruikers hun site meteen verlaten.

Een responsive website geeft een prettige gebruikerservaring doordat de lay-out zich automatisch aanpast aan het scherm van het device dat wordt gebruikt. Daarom moeten ze bij het inhuren van een webontwerpbedrijf of webontwikkelaars worden gevraagd om de website responsief te maken.

Gezichten opnemen

Het toevoegen van gezichten op een website trekt gemakkelijk de aandacht van gebruikers omdat ze emoties overbrengen. Gebruikers kunnen zich inleven in gezichten en wanneer het een bepaalde emotie toont, zijn er meer kansen voor consumenten om verbinding te maken met de website.

Het gebruik van gezichtsbeelden om te weerspiegelen hoe een gebruiker zich voelt, bouwt een emotionele band op tussen een merk en een gebruiker. Ook kunnen emoties de beslissing van klanten sturen. Dit is een marketingstrategie die in de volksmond door veel advertentiebedrijven over de hele wereld wordt gebruikt.

Bedrijven moeten er echter voor zorgen dat de weergegeven afbeeldingen hun merk vertegenwoordigen. Bovendien mogen stockfoto’s niet worden gebruikt.

Consistente kleuren, afbeeldingen, branding en lettertypen

Een webdesign dat consistent is in kleur, afbeeldingen, branding en lettertypen ziet er professioneler uit. Wanneer de ontwerpelementen niet consistent zijn, kan dit een merkimago beïnvloeden. Een bedrijf moet ervoor zorgen dat elementen op een webpagina, zoals onder andere kleurenschema, lettergrootte, letterstijl en logo, consistent zijn.

Gebruik de juiste kleuren

Kleuren kunnen veel onthullen over een bedrijf en merk. Ze kunnen gemakkelijk de aandacht trekken van potentiële klanten en hen beïnvloeden om producten/diensten te kopen. Binnen een interactie van 90 seconden kunnen consumenten een eerste oordeel vellen over een product, met 60% tot 90% op basis van kleur.

Studies tonen aan dat kleuren verschillende emoties bij mensen oproepen. Daarom kan de juiste kleurkeuze bij het ontwerpen van een website zowel een merk als de sfeer van een website effectief vertegenwoordigen.

Bron: Karina Popa