En wat een gelukkige verbintenis is het! Waarom is het zo belangrijk om de Wet van Aantrekking op te nemen in uw marketingplan en uw copywriting? Het kan het verschil van honderden of duizenden dollars betekenen… Het verschil tussen klanten en levenslange klanten… Als je denkt dat de Wet van Aantrekking alleen voor dromers is, denk dan nog eens goed na. Laat me je vertellen waarom.

Inmiddels weet ik zeker dat de meesten van jullie hebben gehoord over de Wet van Aantrekking. Het is in de reguliere publieke aandacht gebracht grotendeels dankzij “The Secret”, en veel mensen hebben zich aan deze waarheid vastgeklampt en zijn hun leven ernaar gaan leven. Er zullen echter altijd sceptici zijn die er nooit aan zouden denken om een ​​schijnbaar idealistische theorie in hun persoonlijke leven te integreren, laat staan ​​in hun professionele omgeving.

Ik, aan de andere kant, geloof en praktiseer de wet van aantrekking volledig en denk dat het een zeer significante aanwezigheid heeft in het bedrijfsleven. Als het op de juiste manier wordt aangewend en toegepast, kan het het verschil maken tussen “zijn” in het bedrijfsleven en “gedijen” in het bedrijfsleven.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof de twee niets met elkaar te maken hebben. Visieborden, positieve gedachten en dagelijkse dankbaarheidsoefeningen zijn geweldige ideeën en inspirerende concepten, maar hoe kunnen deze worden toegepast in een zakelijke omgeving. U en uw medewerkers gaan zeker niet in directiekamers zitten en visionboards maken van knipsels uit tijdschriften. Al zou dat misschien niet zo’n slecht idee zijn.

Maar laten we hier op een dieper niveau over nadenken. “Gedachten worden dingen.” “Wat je in de wereld zet, krijg je terug.” Laten we om te beginnen uw product of uw dienst nemen. In uw vakgebied streeft u ernaar om uw klanten, uw klanten en de wereld het best mogelijke product of de best mogelijke dienst te bieden die in uw macht ligt. Ik hoop dat u dat in ieder geval doet. U denkt aan uw eindgebruiker en hoe zij zullen profiteren van wat u doet. Hopelijk zal hun leven op zijn minst een beetje beter zijn omdat je hun probleem hebt opgelost.

Dit geldt zelfs als u iets eenvoudigs als floss maakt. De kern van wat een flossfabrikant doet, is een product maken dat iemands zelfrespect verbetert. Denk erover na. Als je denkt dat goede floss alleen maar comfortabeler en effectiever voedsel uit de tanden haalt dan een ander merk, denk dan nog eens goed na. (Maar dat is een ander artikel.)

Hoe hoger de kwaliteit van het product dat u uitgeeft, hoe beter het rendement dat u ontvangt. Als je jezelf ziet in het helpen van mensen, ben je de concurrentie al een stap voor. Als u denkt dat u flosdraad maakt, levensverzekeringen verkoopt of auto’s repareert, heeft u het mis. U denkt te oppervlakkig en krijgt nooit het rendement dat u zoekt in uw bedrijf.

Geef goede service en je krijgt goede zaken. Maar dit is pas stap één. Veel mensen geven goede service en maken een geweldig product zonder winst te maken die gelijk is aan de waarde die ze bieden. De Wet van Aantrekking is weer aan het werk, dit keer specifiek in uw marketing-copywriting.

Hier kan een goed product of een goede dienst slecht gaan: in de presentatie. Onthoud dat je mensen helpt. Op de een of andere manier bestaat het ‘ding dat je doet’ om mensen te helpen. Maar als je het ze niet vertelt, weten ze het niet. En als je ze niet op de juiste manier vertelt, zullen ze niet luisteren.

Woorden zijn in wezen gedachten. Deze gedachten zullen zich in dingen manifesteren. Het is dus absoluut noodzakelijk dat deze woorden goed en nauwkeurig zijn en gericht zijn op uw doelklant. Wanneer uw bedrijf geobsedeerd is door zijn klant, wanneer de klant het enige is waar u aan denkt, zult u die klant aantrekken. Als je je klant probeert te lokken met op promotie gebaseerde taal, verheven beschrijvingen van jezelf en vage beweringen, dan krijg je dat. Het is gevaarlijker dan je denkt als je je woorden achteloos kiest.

De op promotie gebaseerde taal (of “hype”) zal u de klanten bezorgen die zoeken naar promoties, deals en koopjes, niet UW specifieke diensten. En als uw promoties, aanbiedingen en koopjes opraken, zullen uw klanten zich als mieren verspreiden zodra de gemorste frisdrank is opgeruimd. Loyaliteit zal veel moeilijker te bereiken zijn.

Met louter beschrijvingen van uw diensten krijgt u klanten die op zoek zijn naar die diensten, maar ze zullen uw “ideale” klant niet vinden. En wanneer UW lijst met diensten, de kopjes die zeggen dat UW diensten de beste zijn, en UW kwalificaties en ervaring naast een van uw concurrenten worden geplaatst, zal er niets zijn dat u van elkaar scheidt. Als de klant voor u kiest, is het puur toeval dat zaken kunnen worden gegarandeerd, die voor het grijpen liggen.

Geef aan wat je wilt. Vertel uw publiek precies wat u voor hen kunt doen in taal die zij begrijpen. Gebruik de exacte taal die ze zouden gebruiken. Markt alsof u uw klant bent. Ga er niet vanuit dat u uw klant kent totdat u met hem praat. Het kan zijn dat u om een ​​consument vraagt ​​die niet bestaat.

Als het doel van uw marketing en copywriting is om zaken te doen, denkt u aan de verkeerde zaak. In tegenstelling tot wat het lijkt, is het doel van ‘zaken doen’ een negatieve gedachte. Het houdt in dat je niet genoeg business krijgt. Dat je “wat” of “meer” nodig hebt.

Je zou moeten denken: “Hoe kunnen we onze klant beter helpen dan we nu zijn?” of “Hoe kunnen we beter aan onze doelgroep overbrengen hoeveel we hen kunnen helpen?” Als je gelooft in wat je aanbiedt en oprecht het gevoel hebt dat je mensen op een of andere manier kunt helpen, en je vertelt het ze niet, dan steel je in wezen van ze.

Denk constant aan je “ideale” klant. Behaag ze en praat dan met ze als een vriend; zij zullen komen. Je zult ze hebben aangetrokken.

Bron: Gina Nero