Er zijn veel manieren om online geld te verdienen en lidmaatschapssites zijn favoriet bij veel marketeers. Met een lidmaatschapssite kunt u alleen inhoud, producten of diensten aanbieden aan mensen die hebben betaald om toegang te krijgen tot de site, en er zijn terugkerende betalingen nodig om de site actief te houden.

Er zijn veel redenen om een ​​lidmaatschapssite te starten, maar het is essentieel om een ​​evenwichtige kijk op het onderwerp te nemen, want er zijn ook enkele uitdagingen bij het runnen van een lidmaatschapswebsite.

De voors

1. Terugkerend inkomen

De beste reden om een ​​lidmaatschapssite te starten is de doorlopende inkomsten. In plaats van een item te verkopen en een eenmalige betaling van een klant te krijgen, wordt u, als u een succesvolle lidmaatschapssite start, elke maand of elk jaar betaald zolang de klant actief blijft.

Als klanten een overtuigende reden hebben om hun lidmaatschap actief te houden en die kosten te blijven betalen, zal de waarde van de gemiddelde klant hoog zijn.

2. Voorspelbaarheid van inkomen

Lidmaatschapssites bieden een hoge mate van stabiliteit van het inkomen. Naarmate de site groeit en u een solide basis van betalende klanten opbouwt, kunt u statistieken zoals uw retentiepercentage berekenen. Zo krijgt u een goed beeld van hoe lang de gemiddelde klant actief blijft.

Ook kunt u per maand het gemiddelde aantal nieuwe klanten berekenen dat zich via u aanmeldt. Met deze informatie kunt u voorspellen hoeveel inkomsten u maandelijks met de site kunt genereren.

3. Hoge waarde van elk lid

De vergoedingen die leden betalen variëren van lidmaatschapssite tot lidmaatschapssite, afhankelijk van wat leden verdienen. Maar een site die een klant ongeveer een jaar vasthoudt, zal meer inkomsten per lid verdienen dan mogelijk zou zijn om hetzelfde product tegen een eenmalige vergoeding te verkopen.

De beste manier om uw inkomen via lidmaatschap te verhogen, is door u te concentreren op het verhogen van het bedrag dat u van elk lid verdient, in plaats van te proberen meer nieuwe leden binnen te halen. Een lidmaatschapssite maakt dit mogelijk door het behouden van betalende klanten en door hen te laten upgraden naar duurdere lidmaatschapsniveaus.

De nadelen

1. Mensen houden er niet van om zich aan te melden voor terugkerende betalingen

Sommige mensen willen zich niet aanmelden voor doorlopende betalingen. Ja, het is waar dat klanten zich in de juiste situatie aanmelden voor een doorlopende betaling. Het aanbod moet dus aantrekkelijk zijn en je moet ze het voordeel laten zien van lidmaatschap van die lidmaatschapssite.

2. Aan de slag gaan kan moeilijk zijn

Als u een lidmaatschapswebsite start en geen vast publiek heeft, is het een uitdaging om aanzienlijke inkomsten te genereren. Het opbouwen van een solide basis van betalende leden zal moeilijk zijn en de groei gedurende het eerste jaar zal traag zijn. Maar geef niet op. Niets dat het waard is om te hebben, komt gemakkelijk!

Bron: Jon Allo