Hoewel algoritme-updates door zoekmachines het SEO-landschap in de loop der jaren aanzienlijk hebben veranderd, zijn er een paar dingen die constant zijn gebleven. Een daarvan is de vraag van zoekmachines naar unieke en verse inhoud. Google en verschillende andere zoekmachines geven de voorkeur aan websites die creatief zijn met hun inhoud en profiteren van verschillende strategie├źn voor contentmarketing, waaronder gastbloggen. Dit is een SEO-techniek, waarbij een blogbericht wordt geschreven en gepubliceerd op een website van een derde partij om uw merk op subtiele wijze te promoten. Hoe is deze oefening nuttig?

In een notendop, gastbloggen kan uw merk blootstellen aan uw relevante doelgroep en dit kan enorm nuttig zijn bij het genereren van naamsbekendheid. Tegenwoordig speelt het een zeer belangrijke rol bij het helpen van bedrijven om geloofwaardigheid te verwerven en netwerkmogelijkheden te ontdekken. Het is echter essentieel voor bedrijven om de website of blog van derden zorgvuldig te kiezen wanneer ze willen profiteren van gastbloggen. De blog die u kiest, moet gericht zijn op uw branche en niche en moet een groot aantal bezoekers hebben. Het zou ook al boeiende inhoud moeten hebben om veel verkeer te trekken.

Als een bedrijf het juiste platform kiest voor gastbloggen, kan het profiteren van de volgende SEO-voordelen:

Verbeterde sociale groei en zichtbaarheid

Ze zorgen niet alleen voor links, maar sociale-mediaprofielen zijn ook een geweldige manier om uw online aanwezigheid te vergroten en meer zichtbaarheid te krijgen. Als iemand de blog bezoekt en uw bericht betrekt hen, is het een gegeven dat ze het met anderen in hun kring zullen delen via sociale-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en meer. Dit zal automatisch de sociale groei verbeteren en verkeer naar uw website leiden, waardoor uw autoriteit wordt versterkt en een positieve invloed heeft op uw positie in de zoekmachines. Bovendien hebben alle blogs een commentaargedeelte, wat bedrijven uitstekende netwerkmogelijkheden zou kunnen bieden.

Meer relevant verkeer

De meeste mensen die uw gastpost lezen en vervolgens op de verstrekte link klikken, zijn degenen die het meest waarschijnlijk oprecht geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft, in tegenstelling tot een algemene bezoeker. Daarom is het essentieel voor u om ervoor te zorgen dat uw bericht uniek en boeiend genoeg is voor de bezoekers om ze op de verstrekte link te laten klikken.

Verhoogde naamsbekendheid en exposure

Een ander groot voordeel van gastbloggen is dat het u meer bekendheid kan geven en merkbekendheid kan bevorderen. Hoe meer abonnees op de blog waar je hebt gepost, hoe groter het aantal mensen dat je merk tegenkomt en uiteindelijk via de verstrekte link op je website terechtkomt.

Boost je autoriteit

Last but not least, gastbloggen is nuttig bij het opbouwen van domeinnaam en zoekmachineautoriteit, vooral voor een nieuwe website. Wanneer uw website backlinks heeft naar populaire en gerespecteerde websites, zullen zoekmachines deze automatisch als relevant en nuttig beschouwen, wat hen ertoe aanzet om het een goede ranking te geven, wat de autoriteit ervan kan vergroten.

Bron: Waqar Hasan