Vermijd egoïsme. Het veroorzaakt overal problemen, en de e-biz-wereld is geen uitzondering. Om te slagen, moet u uw publiek kennen, om hen geven en een extra stap zetten om hen te ontmoeten waar ze zich bevinden.

Misschien ben je aan het brainstormen over een nieuwe website: “Mijn website gaat over mij, mijn diensten en mijn producten”

Misschien zeg je dat niet expliciet, maar het kan nog steeds je onderbewuste houding zijn. De meesten van ons kunnen zich identificeren met de grap: “Ik ben niet veel, maar ik ben alles waar ik aan denk.”

Ja jij zou moeten denk na over uw diensten en producten – hun voordelen en limieten. Denk aan jezelf – je eigen grenzen als ondernemer. En als je wilt dat mensen kopen, denk dan aan deze dingen in termen van je prospects.

  • Wie zijn zij?
  • Wat verwachten ze?
  • Waar zijn ze naar op zoek?
  • Hoe ervaren ze uw producten, uw niche, uw aanpak?
  • Hoe zou je ze kunnen verwarren of teleurstellen?

Aan ons alomtegenwoordige egoïsme, ook wel bekend als vooringenomenheid, is moeilijk te ontsnappen – een grote blinde vlek om rond te kijken. De beste manier om dit te omzeilen, is door uw prospects te onderzoeken en, indien mogelijk, hun gedrag te bekijken bij wat u ook verkoopt, doet of maakt.

Ik ben bijvoorbeeld al zes maanden van plan een e-boek te schrijven over spreken in het openbaar, maar ben er nog niet aan toegekomen. Ik wist dat het verder op mijn prioriteitenlijstje stond, dus plaatste ik een aanbieding op mijn populairste webpagina’s voor spreken in het openbaar: “Beantwoord deze enquête en ik stuur je een gratis exemplaar van dit e-boek van $ 25 zodra het uitkomt!” – Ik heb al ongeveer 50 reacties. Als het tijd is om de inhoud van het boek te plannen, weet ik al wat het interessantst is voor mijn doelmarkt.

Evenzo deed ik een enquête toen het tijd was om mijn eerste boek over alternatieve geneeskunde een titel te geven – ik brainstormde over 100 van hen, koos mijn 10 favorieten en liet mijn online gezondheidslezers hun favoriet kiezen. Degene die hun voorkeur had, was verreweg de winnaar. Het was niet eens in de buurt. Het was ook NIET degene die ik leuk vond. Zien?

Misschien schrijf je een kopie: “Ik ga mijn aanbod beschrijven in de taal die voor mij het meest natuurlijk is.”

Soms werkt dat. Als ze ze met een bepaalde smaak willen grijpen, kun je bijvoorbeeld volkstaal of tech-speak gebruiken. Maar dat lukt niet altijd. Wat als ze uw jargon niet kennen? Wat als ze je favoriete woorden en concepten niet kennen?

We raken zo vertrouwd met de woorden, zinsdelen en metaforen uit onze zakelijke en sociale kringen, dat we vergeten dat niet iedereen ze kent. U kunt uw jargon behouden als u het definieert. Vertaal het anders in alledaagse taal. Nog beter, ontdek wat de meest populaire zoekwoordequivalenten zijn en gebruik die.

Vertrouw me als een ervaren schrijver en spreker in het openbaar. Te vaak was ik verrast om verwarring te oogsten waar ik zweer dat ik duidelijkheid had gezaaid. Ik onderschat niet langer hoezeer mijn publiek mijn betekenis verkeerd zal begrijpen. De last van duidelijkheid ligt bij mij, niet bij hen.

Misschien ben je een website aan het bouwen: “Ik organiseer mijn website rond mijn ideeën over mijn bedrijf.”

Dat kan prima uitpakken, maar als dat niet het geval is, raken bezoekers in de war, vinden ze niet wat ze zoeken en vertrekken ze zonder spijt. Op een website die nieuw voor ze is, klikken ze maar zo vaak voordat ze weg zijn

Wat u van uw aanbod vindt, doet er niet toe als u niet weet wat uw prospects nodig hebben, waar ze om geven en wat hun problemen zijn…

  • Hoe komt uw aanbod tegemoet aan hun behoeften en lost het hun problemen op?
  • Welke woorden komen in hun hoofd als ze op zoek gaan naar oplossingen?
  • Welke verwijzingszoektermen worden weergegeven in uw webstatistiekenlogboeken?
  • Gebruik je die termen in je navigatie?

Uw prospect heeft misschien het probleem dat u oplost, maar is niet op zoek naar uw soort oplossing, of ze noemen de oplossing of het probleem misschien niet met dezelfde naam als u. Weer jargon. Ontdek hoe ze het noemen en hoe ze erover denken. Zoek uit waarnaar ze daadwerkelijk zoeken en noem het zo op uw website

Sla een brug tussen de geest van uw prospects en die van uzelf, en ze zullen massaal over de brug komen.

Bron: Brian Carter