Het is geen geheim dat Google het aantal en de kwaliteit van inkomende links gebruikt om webpagina’s te helpen rangschikken in zijn zoekalgoritme. In feite is dit een belangrijke factor in de bizar nauwkeurige zoekresultaten van goggles en iets dat andere zoekmachines scherp aan het ontwikkelen zijn. Wat echter minder bekend is, is dat Google ook de kwaliteit en kwantiteit van uitgaande links gebruikt om nog meer te weten te komen over elke bezochte website. Wat zegt uw website over zichzelf bij elke uitgaande link?

U kunt een klein experiment doen om de kracht van deze Google-functie te demonstreren. Maak een pagina aan op een obscuur nieuw domein, maar maak er geen reclame voor. Plaats in plaats daarvan een enkel HTML-bestand met een duidelijke lijst met links naar een groep vergelijkbare sites. Het eerste dat u moet opmerken, is hoe snel de bots uw website opmerken en vervolgens hoe verrassend hoog uw Google-paginarangschikking zal zijn voor een website zonder inkomende links of SEO-inhoud.

Dus hoe kunt u profiteren van dit nieuwe SEO-apparaat? Wees er creatief mee! Niemand weet nog precies wat wel en niet werkt, er zijn misschien nog meer verrassende resultaten mogelijk dan tot nu toe zijn ontdekt. Een goede plek om te beginnen is echter na te denken over hoe u wilt dat uw website wordt geclassificeerd en door te linken naar vergelijkbare websites. Dit zal helpen om het doel van uw website te versterken en het vertrouwen van de bril in de inhoud ervan te vergroten.

Dan is er nog de regionale truc. Als je een lokale boekwinkel runt, zorg er dan voor dat Google weet dat het een fysieke winkel is en waar deze zich bevindt. Gebruik nu veel uitgaande links naar websites zoals Amazon en zelfs naar nationale boekhandelsfranchises. Wanneer iemand naar een boekwinkel in uw omgeving zoekt, zal Google de uwe teruggeven met aanzienlijk meer vertrouwen in de kwaliteit en omvang van de winkel, vanwege de afgeleide associatie met de grote retailers.

Het is een leuke en eenvoudige SEO-methode, die voor bepaalde websites aanzienlijke voordelen kan opleveren. Laat het ons weten als je iets geweldigs ontdekt!

Bron: Larry McCullough