Hoe lang is een touwtje?

Serieus, er is geen universele tariefkaart voor copywriting omdat je, zoals de meeste beroepen, een breed scala aan ervaring en expertise krijgt. Sommige ‘copywriters’ (dwz degenen die zichzelf copywriter noemen maar geen ervaring hebben met commercieel schrijven) rekenen een paar pondjes; anderen (degenen met ervaring en die weten wat ze doen) rekenen honderden of duizenden ponden.

Dus hoe kun je er zeker van zijn dat je een goede hebt gevonden en niet een die je zal afzetten met ondermaatse geschreven onzin?

Hoe vind je een goede freelance copywriter

1. Vraag rond – Vraag collega’s en andere vertrouwde zakenmensen wie ze gebruiken. Op die manier krijg je een insidersbeeld van hoe de schrijver is.

2. Google- Toegegeven, een Google-zoekopdracht zal alleen degenen opleveren die redelijk goed zijn in SEO (maar dat is wat je nodig hebt, toch?), Maar het zal een selectie van geweldige schrijvers opleveren samen met hun portfolio’s.

3. Bel ze – De beste manier om erachter te komen of je de juiste schrijver hebt gevonden, is door met ze te praten. Bel ze en spreek ze uit. Als u klikt, is de kans groot dat zij de schrijver voor u zijn.

4. Netwerk van professionele copywriters – Kijk op de website van de PCN. Toegegeven, er is geen garantie dat de schrijvers fantastisch zijn, maar het feit dat ze hun nek aan het lijntje hebben gehouden en op de site zijn vermeld, zou suggereren dat ze niet half slecht zijn.

Waarom staan ​​er geen prijzen op de websites van freelance copywriters?

Zoals ik al eerder zei, is er geen universele tariefkaart voor freelance copywriting.

Elke schrijver zal het opladen anders benaderen, dus hier zijn een paar dingen om op te letten:

· Bij het woord – als ze per woord aanvallen, ren dan een mijl en kijk niet achterom. Ten eerste zullen ze niet weten hoeveel woorden ze nodig hebben. Ten tweede konden ze onsamenhangend gezeur schrijven en de aarde daarvoor aanrekenen. Ten derde, als je ze tot een bepaald aantal woorden beperkt, krijg je onzin schrijven.

· Per dag/uur – Voor een eenmalig project is dit geen goed idee. Tenzij je een aantal dagen/uren specificeert, zou je jezelf bloot kunnen stellen aan een enorme rekening. Als u echter doorlopende hulp zoekt (dwz een schrijver met een voorschot), is dit perfect. U kunt ze inhuren om een ​​bepaald aantal dagen per maand voor u te werken en ze gebruiken als verlengstuk van uw marketingteam.

· Vaste vergoeding – Dit is de beste optie voor eenmalige projecten. De prijs is inclusief al het onderzoek, de inhoud en een bepaald aantal revisies. De meeste schrijvers vragen vooraf 50% en de rest wordt gefactureerd zodra de kopie is ondertekend.

Hoe weet ik zeker dat ik een goede freelance copywriter heb gevonden?

Je moet hierin met je gevoel gaan.

Als je je huiswerk hebt gedaan, ze hebt gecontroleerd, met ze hebt gepraat en veel vragen hebt gesteld over hun eerdere werk en tevreden bent met hun antwoorden, zou je in veilige handen moeten zijn.

Vraag om eerder werk te zien (hoewel onthoud dat die projecten zijn geschreven voor een specifieke opdracht, dus het is niet per se wat je zoekt, maar ze zullen de reikwijdte van het vermogen van de schrijver laten zien). Kijk eens met wie ze in het verleden hebben samengewerkt. Lees hun getuigenissen – al deze zullen een beeld vormen van hoe goed de schrijver is.

Is het niet makkelijker om het marketingbureau de content voor mij te laten schrijven?

Dat is altijd een optie (en vaak een goedkopere), maar het is de moeite waard om in gedachten te houden dat de schrijver van het bureau geen copywritingspecialist zal zijn. Ze zullen redelijk ondergeschikt zijn.

Hoe weet ik dat?

Een bureau gaat niet het gangbare tarief betalen voor een ervaren en hoogopgeleide copywriter. Hun huisschrijver zal waarschijnlijk ook andere dingen doen, zal schrijven in hun huisstijl (dus niet op een manier die uw bedrijf weerspiegelt) en daarmee generieke inhoud genereren.

U wilt iets dat de persoonlijkheid van uw merk weerspiegelt.

Ik wil dat je voor mij schrijft

Super goed! Neem contact op en laten we eens praten over wat je zoekt. Als ik denk dat ik niet de juiste persoon voor je ben, breng ik je in contact met andere schrijvers waarvan ik denk dat ze kunnen leveren wat je zoekt.

Weet je, even terzijde, jaren geleden kreeg ik van een gerespecteerde copywriter het advies om mezelf niet als freelance copywriter op de markt te brengen omdat, in zijn ogen, het woord ‘freelance’ devalueerde wat ik doe.

Ik heb daar altijd een probleem mee gehad.

In de eerste plaats ben ik tekstschrijver. Met meer dan tien jaar ervaring heb ik met enkele van ’s werelds grootste merken gewerkt (en dat is rechtstreeks met hen werken en niet via een bureau) en met enkele van de meest diverse MKB-bedrijven die u ooit zult tegenkomen.

Ten tweede, freelance is hoe ik ervoor kies om te werken. Ik wil niet dat mijn vleugels geknipt worden en maar voor één bedrijf werken. De vrijheid om voor verschillende industrieën te werken, is een verrijking voor mijn werk.

Ik ben er trots op bekend te staan ​​als freelance copywriter en zal die term blijven gebruiken.

Het laat zien dat ik onafhankelijk ben, wereldwijs (in een schrijvende hoedanigheid), en een schat aan ideeën die een nieuwe dimensie zullen toevoegen aan elk project waaraan ik werk.

Om terug te komen op de oorspronkelijke vraag ‘hoeveel vragen freelance copywriters?’, ik dring er bij u op aan om het niet als een kostenpost te zien, maar als een investering.

De inhoud waarvoor u betaalt, zal lang meegaan. Het moet zorgvuldig worden geschreven om ervoor te zorgen dat het resoneert met het publiek dat u probeert te bereiken.

Als je pinda’s betaalt, krijg je onzin. Als u goed betaalt, krijgt u inhoud die is afgestemd op uw specifieke behoeften (en die van uw publiek), en die keer op keer presteert.

Bron: Sally Ormond