Hoe slimme bedrijven afbeeldingen gebruiken om hun online aanwezigheid te vergroten

Je zou kunnen denken dat voor een bureau dat zoveel webdesign en bloggen doet, we de hele dag alleen maar aan het schrijven en knutselen zijn met code.

En dat is gedeeltelijk waar – we doen doe veel schrijven en aangepaste codering.

Maar een goed digitaal bureau zijn, is de rol begrijpen die visuals spelen, zowel bij het maken van een website als bij het bevorderen van een online merk en aanwezigheid.

Vergeet het oude gezegde. Online is een foto de moeite waard manier meer dan duizend woorden.

Daarom bespreken we vandaag hoe je foto’s voor je website en online marketing kiest die er echt uitspringen en ervoor zorgen dat potentiële klanten je herinneren.

En maak je geen zorgen. Zelfs als je niet het budget hebt voor een chique fotograaf, zijn er nog steeds genoeg manieren om geweldige afbeeldingen voor je website te krijgen, die we hieronder ook zullen bespreken.

Afbeeldingen gebruiken in marketing

Mensen zijn visuele wezens en dat verandert niet op magische wijze als we online gaan. Daarom is het gebruik van afbeeldingen voor online merkmarketing van cruciaal belang.

Elke afbeelding die u deelt, moet een emotie oproepen en uw merkidentiteit vertegenwoordigen – wat u ook maakt, u. Natuurlijk, slogans en inhoud zijn ongelooflijk belangrijk (en van cruciaal belang als u op Google wilt scoren).

Maar afbeeldingen maken in een oogwenk gebruik van uw uniciteit en geven deze door. Neurowetenschappers van het MIT hebben zelfs vastgesteld dat het maar 13 milliseconden om een ​​volledig beeld te verwerken.

Dus als je in een handomdraai een connectie met je publiek wilt creëren, dan zijn scherpe, mooie foto’s die je merk goed vertegenwoordigen de juiste keuze.

De klanten van vandaag willen in contact komen met authentieke merken. Hoe beter je hen verbluffende afbeeldingen kunt bieden die een beeld schetsen, hoe groter de kans dat ze enthousiaste fans worden. En hoe groter de kans dat ze ambassadeurs voor je worden.

Uit een onderzoek van BuzzSumo bleek zelfs dat artikelen die eens in de 75-100 woorden een afbeelding gebruiken dubbel zoveel social media-shares ontvangen als artikelen met minder afbeeldingen.

Het is duidelijk dat afbeeldingen ertoe doen en de inhoud van uw website drastisch kunnen verbeteren.

~~~~~~~~

LEES: Is de merkidentiteit van uw bedrijf memorabel genoeg?

Wat komt er in je op als je aan je product of dienst denkt? Wat stellen mensen zich voor? Welke kenmerken hechten zij aan wat u levert? En onderscheidt het zich van uw concurrenten?

Bij het bouwen van een gedenkwaardig zakelijk merk zijn dit belangrijke vragen om te overwegen; anders loopt u het risico waardevolle zaken te verliezen omdat uw merk zich niet genoeg onderscheidt van anderen die dezelfde doelgroep als u nastreven.

Je merk moet een identiteit, een emotie, kenmerken en iets oproepen dat jou jou maakt. Dit is waar die differentiatie in het spel komt – je uniekheid aanboren en doorgeven.

Lees meer op onze website

~~~~~~~~

Belang van afbeeldingen in webdesign

Gezien het feit dat ten minste 38% van de gebruikers zich niet meer bezig zal houden met een onaantrekkelijk website-ontwerp, is het een goed idee om aantrekkelijke afbeeldingen op uw website te gebruiken.

Maar afbeeldingen doen zoveel meer voor uw website.

Ten eerste kunnen afbeeldingen op uw website uw SEO verbeteren.

Wanneer Google uw website scant, kijkt het naar al uw inhoud, inclusief uw afbeeldingen. Dus goede, geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen uw Google-ranglijst verbeteren.

Website-inhoud met afbeeldingen krijgt zelfs 94% meer weergaven dan inhoud zonder. Dus als u meer bezoekers wilt, moet u meer foto’s op uw website gebruiken.

Door afbeeldingen op de juiste manier te gebruiken, kunnen mensen ook langer op uw website blijven.

En de inzet is nog hoger als je een e-commerce website runt. Volgens dit Kissmetrics-studie , 93% van de kopers beschouwt het uiterlijk als de belangrijkste factor bij het doen van een aankoop!

En zoals we hebben besproken, houden afbeeldingen gebruikers ook meer betrokken.

Houd er rekening mee dat mensen het druk hebben en de neiging hebben om websites te scannen. Door uw tekst op te splitsen met kortere alinea’s en afgewisseld met interessante foto’s en infographics, kunt u uw website toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken

Dit werkt natuurlijk alleen als je afbeeldingen op de juiste manier gebruikt. Dit betekent dat u alleen relevante en aantrekkelijke afbeeldingen gebruikt, met kleine bestandsgroottes. Het is ook het beste om zoveel mogelijk afbeeldingen van mensen te gebruiken.

En onthoud dat een van de belangrijkste elementen van het gebruik van afbeeldingen op uw website of andere online inspanningen is om ervoor te zorgen dat u alleen foto’s gebruikt waarvan u de eigenaar bent of het recht hebt om deze te gebruiken, wat we hierna bespreken.

Hoe u foto’s voor uw website kiest

Dus hoe kies je eigenlijk foto’s voor je website?

Denk eerst na over de eerste indruk die je wilt geven. Maak een merkgids die uw merkkleuren en lettertypen bevat, maar ook welke look en feel u wilt dat uw afbeeldingen uitstralen. En bepaal welke soorten afbeeldingen wel en niet moeten verschijnen.

Uiteindelijk wilt u afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken die doel en betekenis bieden. En het is van cruciaal belang dat u het recht hebt om ze te gebruiken.

Als je het budget hebt om met een fotograaf te werken – geweldig! Zorg ervoor dat u samenwerkt met iemand die bereid is meer te weten te komen over uw merkgids en nauw met u samenwerkt om precies de juiste afbeeldingen te maken. Dit is een keer dat het echt de moeite waard is om kieskeurig te zijn.

En als je het budget niet hebt om met een fotograaf te werken – geweldig! Er zijn nu zoveel opties voor geweldige stockfoto’s beschikbaar, die veel betaalbaarder of zelfs gratis kunnen zijn.

Voor betaalde stockfoto’s raden we Depositphotos aan, dat we al jaren probleemloos gebruiken.

En als je net begint en je het bij gratis foto’s wilt houden, kijk dan eens naar Unsplash, dat een grote hoeveelheid prachtige stockfoto’s heeft die gratis te gebruiken zijn, zonder bronvermelding of toestemming, voor alle commerciële en niet-commerciële doeleinden.

Bij het kiezen van stockfoto’s moet u nog voorzichtiger zijn met het kiezen van afbeeldingen die uw merk goed vertegenwoordigen. Probeer stockfoto’s te vermijden waar mensen rechtstreeks in de camera kijken, die meestal een beetje cheesier en minder authentiek zijn.

Onthoud ten slotte dat visuele rommel eigenlijk een slechte zaak is. Probeer je te concentreren op het gebruik van een paar geweldige afbeeldingen, slim gerangschikt. Een goede webontwikkelaar kan ervoor zorgen dat uw website er geweldig uitziet en goed converteert, door precies de juiste combinatie van prachtige afbeeldingen, boeiende geschreven inhoud en goed geplaatste call-to-actions te gebruiken.

Hoe beter je foto’s kunt gebruiken in je website en online marketing, hoe beter je in contact kunt komen met je publiek.

Mijn team helpt kleine bedrijven om precies het juiste merk te creëren, samen met website-ontwerp, SEO en digitale marketing. Praat met ons om aan de slag te gaan met een aantrekkelijk merk dat uw bedrijf perfect in de verf zet.

Voor uw zakelijk succes,

Susan

Bron: Susan Friesen