Veel bedrijfsleiders realiseren zich niet de waarde van webdesign als het gaat om marketingprestaties. Het kan zelfs leiden tot het succes of falen van uw campagne, vooral als u aan online marketing doet. Uw bedrijfsmarketing kan de aandacht van kijkers trekken en hen tot actie aanzetten, maar uw webdesign bepaalt of ze de aankoop zullen doen.

Enkele krachtige argumenten die bewijzen dat design belangrijk is in een marketingcampagne zijn de volgende:

Volgens onderzoeken zegt 75% van de internetgebruikers dat ze op basis van het ontwerp van een zakelijke website kunnen bepalen of een bedrijf geloofwaardig is. Blijkbaar hebben mensen de neiging om te kopen van bedrijven die een goede geloofwaardigheid hebben. Als uw website een slecht ontwerp heeft, is de kans groter dat u klanten verliest. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw website uw bedrijf als legitiem en betrouwbaar weerspiegelt met behulp van een ontwerp van goede kwaliteit.

Nog een sterk argument met betrekking tot webdesign is dat het direct van invloed is op de conversie. Het aanbrengen van enkele wijzigingen in de ontwerpelementen van webpagina’s voor een marketingcampagne kan de conversie aanzienlijk verbeteren. Op het gebied van advertentiekanalen kun je met een klein beetje conversieverbetering boven de concurrentie uitstijgen. Wanneer u meer winst haalt uit advertenties, kunt u in meer advertenties investeren en andere promotors verdrijven.

Zelfs als u offline adverteert, zullen mensen online zoeken om in uw website te kijken. Dit laat zien dat uw website net als een digitaal visitekaartje dient. Je moet er zeker van zijn dat je webdesign ook je marketinginspanningen onthult. Wanneer een visuele presentatie niet georganiseerd is, zal uw marketing niet de impact hebben die u verwacht. Het is dus het beste dat je ontwerp consistent is, zodat de conversie van prospects vanaf het eerste contact offline doorgaat.

Als het gaat om het voortzetten van de conversie, zorg er dan voor dat uw website duidelijk de boodschap van uw merk vermeldt. Aangezien een visuele presentatie een grote rol speelt in de kernboodschap van uw merk, moet uw webdesign veel over uw merk kunnen overbrengen. In wezen wilt u dat uw website een goede eerste indruk achterlaat die blijft.

Het ontwerp is niet alleen de visuele presentatie van een website, maar het is veel meer dan dat.

Webdesign bestaat uit site-architectuur, gebruikersinterface en de bruikbaarheid die onder de oppervlakte liggen. Zodra u deze aspecten verbetert, leidt dit tot een langere tijd op de site, een lager verlatingspercentage, meer verwijzingen en verbeterde conversie. U moet meer moeite doen om deze ontwerpaspecten te verbeteren om het meeste uit uw marketingcampagneresultaten te halen.

Nu je bovenstaande punten hebt doorgenomen, weet je al hoe belangrijk webdesign is in een marketingcampagne. Het heeft een direct en indirect effect op de effectiviteit van een campagne. Daarom is het een verstandige investering om te kiezen voor een kwalitatief design als je site het op dit moment niet zo goed doet.

Bron: Matt McWilliam