Onlangs was ik door een paar van mijn oude schrijfbestanden aan het spitten. Je kent het wel, rommelen in stoffige oude kasten waar je al jaren niet meer bent geweest. En dan uit het niets, raakt het je als een bliksemschicht…

Het is dat oude Ah ha-moment…

… die door je hoofd flitst en je aan het lachen maakt.

Terwijl ik nadacht over het schrijven van een geweldige kopie, bedacht ik me dat het verschil tussen een goede kopie en een geweldige kopie zo eenvoudig is dat ik bijna van mijn stoel viel.

“Killer verkoopberichten gemakkelijk gemaakt”

Als je copywriting hebt gestudeerd, dan heb je ongetwijfeld gehoord van AIDA. Zo niet, dan is AIDA een acroniem voor: EENaandacht, Iinteresse, Dverlangen, EENactie.

Dus, volgens de AIDA-methode voor het schrijven van een kopie, weet je hoe belangrijk het is om de aandacht van de lezer te trekken, meestal door de haak en de kop, interesse en verlangen op te bouwen in de hele tekst, de verkoop te sluiten en om de bestelling te vragen.

Immers, als je je lezer niet boeit en haar interesse niet wekt, heb je geen kans om de deal te sluiten en de verkoop te doen.

En zeker, je hoofdparagraaf helpt je lezer in de hoofdtekst te trekken met behulp van korte kernachtige zinnen die ervoor zorgen dat ze blijven lezen.

Schrijven vanuit het perspectief van de prospect, op een persoonlijke “jij en ik”-toon, hen solide voordelen en redenen gevend waarom jouw oplossing duidelijk de beste is, in combinatie met een no-brainer-aanbieding, is zeker een lange weg naar het sluiten van de deal.

Maar het solide fundament waarop alle werkelijk geweldige exemplaren zijn geschreven en zijn…

… letterlijk de heilige graal van alle copywriting van wereldklasse, de sleutel die alle zeer succesvolle reclameboodschappen bevat…

is niemand minder dan…

Onderzoek. Onderzoek. Onderzoek.

Ja, toegegeven, de meeste copywriters hebben er een hekel aan om het te doen. We zijn tenslotte schrijvers en schrijvers schrijven, toch?

Maar raad eens – alle schrijvers van de bovenste plank doen hun huiswerk (ook bekend als Onderzoek). Zij kieskeurig onderzoek alle aspecten van het onderwerp, product en markt) eerst voordat een enkel woord is geschreven.

We draaien elke steen om, graven naar elk detail, gaan diep voor alle feiten en steken de tijd die nodig is om het werk goed te doen.

Dit aspect van het project vereist een kavel tijd, geduld en schedelzweet. Maar we weten dat het als geld op de bank is en elke gram van de tijd en het zweet van de schedel waard is.

Wijlen de grote copywriter en marketinggenie, Gene Schwartz, zei ooit over zijn vermogen om bijna al zijn concurrenten te verkopen door simpelweg “harder te werken” dan zij deden.

Zijn harde werk bestond uit het grondig onderzoeken van het product voordat hij ook maar één woord schreef. En zijn harde werk werd beloond met een verkoopwaarde van miljoenen en miljoenen dollars.

Houd nu in gedachten; je hebt wel alternatieven. Natuurlijk kunt u anderen betalen om het onderzoek voor u te doen. Het is goed besteed geld. In feite doen veel A-lijstschrijvers precies dat en huren een professionele onderzoeker in om een ​​handje te helpen.

Dus ja, het is dat noodzakelijke kwaad dat copy met succes laat zingen en geld op de bank zet voor zowel jou als je klanten.

Bovendien is het de beste manier om een ​​copywriting-opdracht te starten. U zult nooit meer te maken krijgen met ‘writer’s block’.

Onderzoek gemakkelijk gemaakt

Zoals ik hierboven al zei, zou je de onderzoekstaak kunnen uitbesteden. Of je zou het zelf kunnen doen.

Persoonlijk heb ik geen botten om mijn eigen onderzoek te doen, hoewel het niet mijn favoriete taak is.

De waarde van het werk zelf doen, is dat je goede vaardigheden opdoet die nodig zijn voor het schrijven van een geweldige promotie. En als je krap bij kas zit, is het een geweldige manier om wat geld te besparen.

Hoe te beginnen?. Begin met het maken van een volledige lijst van alle productkenmerken (die zet je later om in voordelen en voordelen die belangrijk zijn voor je prospect).

Haal indien mogelijk productliteratuur bij de fabrikant. Dit kan erg handig zijn bij het vinden van interessante details over hoe het is gemaakt, materialen die zijn gebruikt in het productieproces en meer.

Pak het product indien mogelijk in handen en test het uit. Wat vind je er leuk aan? Hoe werkt het? Lost het echt het probleem op? Hoe presteert het op de markt? Hoe verhoudt het zich tot uw product?

Praat met prospects, klanten en gebruikers van het product. Vraag hen wat ze leuk en niet leuk vonden. Wat waren hun meest favoriete dingen over het product? Wat vonden ze er het minst aan?

Als je eenmaal diep in alle details over het product (of de dienst) bent gedoken, is het tijd om je prospect te leren kennen.

Ken uw prospect

De sleutel hier is om ‘een mijl in haar schoenen te lopen’. Zoek uit wat uw prospects en klanten drijft. Waar hangen ze rond? Wat lezen, luisteren of kijken ze op tv? Welke vooroordelen hebben ze?

Zijn ze conservatief of liberaal in hun denken? Zijn ze religieus of niet?

Ontdek welke problemen ze nu hebben. Wat irriteert hen het meest dat uw product of dienst hoogstwaarschijnlijk kan oplossen? Wat houdt ze ‘s nachts wakker. Dit is essentieel als je haar wilt overhalen om bij jou te kopen.

Nogmaals, de sleutel is om een ​​”verkoopdetective” te worden, zoals John Carlton zegt.

Ken uw concurrenten

Zodra u al deze informatie over het product en uw perfecte prospect heeft verzameld, is het tijd om te kijken wat de concurrentie doet.

Welke producten worden er nu aangeboden? Hoe verhouden deze producten zich tot uw producten? Ontvang kopieën van advertenties die ze weergeven.

Zoek nu uit hoe u uw bedrijf anders kunt positioneren dan uw concurrenten. U wilt zich gunstig onderscheiden van uw concurrenten.

Denk na over wat uw product doet voor uw prospect. Hoe ben jij anders? Bent u sneller, biedt u snellere leveringen, een betere garantie, een betere prijs, enz. Wat?

Nu je alle feiten en cijfers hebt verzameld die je nodig hebt en weet hoe je jezelf effectief kunt positioneren ten opzichte van concurrenten, ben je klaar om te beginnen met het creëren van je marketingboodschap.

Het schrijven van goede teksten is geen rocket science en het is niet moeilijk, maar er is wel wat lef voor nodig.

samenvatten

Zoals u kunt zien, is het promoten van uzelf of uw bedrijf een mooie mix van onderzoek naar uw product of dienst, de markt en concurrentie. Als je eenmaal gewapend bent met deze informatie, dan en alleen dan ben je klaar om te communiceren met je beoogde publiek.

Dus, zoals je kunt zien, is het nogal basaal, als je erover nadenkt. Hoe zou u bereid kunnen zijn om met uw klanten te ‘praten’ zonder te weten wat ze willen?

Pro-tip. Wil je iets heel leuks weten? Deze kleine methode die ik hier heb gedeeld, is van toepassing op elk type marketingbericht dat u ooit zou schrijven.

En dit is inclusief…

E-mails, landingspagina’s, verkoopbrieven, gedrukte advertenties, radiospots, infomercials, noem maar op.

Ik geloof in ieder geval dat je het snapt, toch? Hé, ik ben hier als je hulp nodig hebt of vragen hebt. Geef me een seintje.

BEDANKT. En nu we het toch over “hulp” hebben, wil ik al mijn lezers hartelijk bedanken. Ik waardeer oprecht uw interesse in wat ik te zeggen heb en al uw steun door de jaren heen. Ik zou hier echt niet zijn zonder jullie allemaal.

En als er een onderwerp of onderwerp is dat u graag behandeld zou willen zien of als u meer informatie wilt over dit onderwerp, laat het me dan weten. Ik zal mijn best doen om je te helpen. Ik ben altijd blij om al mijn leerervaringen met je te delen.

Zo groeien we tenslotte!

Ik wens je het beste,

Bron: Emette Massey