Het hebben van een website kan een geweldige ervaring zijn. Ik heb de vreugde ervaren van het bezitten en exploiteren van een briljante website, gebouwd en gehost door een genie. Ik heb ook de ellende ervaren van het bezitten van een waardeloze website die wordt gehost door beruchte oplichters. Dus ik heb websites van beide kanten van het spectrum gezien.

Dit artikel is bedoeld om iedereen op de hoogte te stellen van de kosten die gepaard gaan met het bouwen en exploiteren van een commerciële website. Er zijn miljoenen websurfers die lijken te geloven dat alles wat ze op een website zien gratis beschikbaar zou moeten zijn. Dit zal het record rechtzetten, zodat deze mensen enig inzicht krijgen in de kosten die gemoeid zijn met het verstrekken van informatie. (Let op: de tarieven variëren van aanbieder tot aanbieder).

Ten eerste een onderscheid – er zijn twee basistypen websites:

  1. Persoonlijk – sites van het type mama en papa – verschillende pagina’s met informatie over “familie” -stijl
  2. Commerciële – zakelijke sites – van één pagina “verkoopbrief”-sites tot enorme sites van enkele honderden pagina’s.

Voor het doel van deze discussie ga ik mijn opmerkingen beperken tot alleen commerciële websites.

Een commerciële website is beschreven als de grote business leveller. Zie je, kleine bedrijven kunnen op een gelijk speelveld concurreren met gigantische multinationale bedrijven in wat wordt beschreven als ‘niche’-markten. Dat wil zeggen, gespecialiseerde markten.

Zoals ik al eerder zei, verwachten zoveel websurfers dat alle websites volledig gratis informatie aan hen leveren. Websites zijn tenslotte erg goedkoop om te bouwen en kosten vrijwel niets om te onderhouden. Of doen ze?

Laten we eens kijken naar wat erbij komt kijken en wat de typische kosten zijn:

Ten eerste heb je een telefoonlijn nodig. Geen probleem. De meeste mensen hebben ze. De kosten zijn variabel, afhankelijk van het land waarin u woont.

Vervolgens heb je een computer nodig. Nogmaals, geen probleem, de meeste mensen hebben ze ook. Ze kunnen variëren van enkele honderden dollars tot enkele duizenden dollars US, afhankelijk van het merk en model, de capaciteit, het scala aan functies en dergelijke.

Bij een telefoonlijn en een computer heeft u dan een Internet Service Provider (ISP) nodig. Een ISP rekent ongeveer US $ 20 per maand voor internettoegang. Breedbandtoegang kost ongeveer $ 750 per jaar, afhankelijk van uw ISP.

Houd er rekening mee dat we tot nu toe nog steeds alleen de kosten maken die de gemiddelde informatiejager op het gebied van surfen maakt.

Om een ​​website te hebben, moet u deze zelf bouwen of een specialist inhuren om deze voor u te bouwen. Het is duidelijk dat als u niet over de kennis en het vermogen beschikt om het zelf te doen, u een persoon nodig hebt die bekwaam is om dit te doen. Voor ongeveer 15 pagina’s (een website van redelijk formaat) zou u in de buurt van $ 1.500 kunnen betalen, vaak meer.

Dus nu heb je een telefoonlijn, een computer, internet en een website. Is er nog iets anders? Dat is er zeker.

Voor je website heb je een domeinnaam nodig. Dit is zodat u gevonden kunt worden op uw Unique Resource Locator (URL) naam. Zo kunnen mensen u vinden – via links naar uw http://www.domainname.com-naam. Een domeinnaam kost je ergens tussen de $ 10 en $ 20 per jaar om hem geregistreerd te houden.

Dan is er hosting. U hebt een website-hostingbedrijf nodig om uw site actief en online te houden zodat de hele wereld deze kan bekijken. Dit is waar de site “leeft”. Het is waar het is gevestigd en kan worden gewijzigd door toe te voegen aan of af te trekken van de pagina’s. Hosting kan u ongeveer $ 200 tot $ 300 per jaar kosten. Ja, ik weet dat sommige mensen het voor veel minder krijgen. Echter, net als al het andere, als je kwaliteit en prestaties wilt, dan is dat het gangbare tarief.

Nog iets anders? Zeker is.

Nu kun je echt wat geld uitgeven. Nu heeft uw website hard nodig wat alle andere websites nodig hebben: verkeer, ook wel bezoekers genoemd. Je kunt hier duizenden, zelfs tienduizenden aan uitgeven als je wilt.

Laten we het tot nu toe allemaal optellen:

  1. telefoonlijn – standaard variabele kosten
  2. computer – standaard variabele kosten
  3. ISP – $ 240 per jaar.
  4. website constructie US $ 1.500 tot $ 2.500 (eerste installatie)
  5. domeinnaam US$20 per jaar
  6. websitehosting – US $ 200 tot 300 per jaar
  7. websiteverkeer US $ nul tot oneindig (wat het budget ook toelaat)

Om samen te vatten, zonder de initiële kosten van een telefoonlijn of een computer, zijn de minimumkosten van een commerciële site in de orde van grootte van US $ 1.960. Dat houdt geen rekening met eventuele verkeerskosten. Het houdt ook geen rekening met een opt-in e-mailverzamelaar of een bezorgsysteem om digitale producten automatisch te verzenden. Deze kunnen het beste deel van nog eens duizend dollar per jaar aan de kosten toevoegen. We tellen echter alleen wat de basis lopende jaarlijkse kosten zijn zoals hierboven vermeld. Deze bedragen ongeveer US $ 460 op het absolute minimum.

Ik benadruk dat deze kosten conservatief zijn. In werkelijkheid kan een website-eigenaar elke cent die hij of zij heeft besteden aan een commerciële website. Het is gemakkelijk te doen.

Dus als u op zoek bent naar uw eigen website, weet u nu wat voor soort geld u nodig heeft om het te financieren en het jaar na jaar te blijven financieren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten van iets dat je misschien nog wilt verkopen of de tijd die het kost om digitale producten te ontwikkelen die van de website aan een consument kunnen worden gedownload.

Als je een websurfer bent die alles gratis wil, weet je nu waarom alles gewoon niet gratis kan zijn.

Veel website-eigenaren zijn erg gul met wat ze gratis aanbieden. Verwacht alleen niet dat ze je alles voor niets geven. Als u dat doet, kan uw favoriete site de volgende keer dat u deze bezoekt, niet meer werken. Als je iets ziet dat je wilt, koop het dan. Heel weinig in deze wereld is gratis – iemand moet ergens betalen. Iets is alleen gratis voor u als u er niet voor hoeft te betalen.

Website-eigenaren kunnen dit artikel op hun eigen sites weergeven om uit te leggen waarom niet alles gratis kan zijn voor de vele bezoekers die dat wel verwachten. Misschien kan het worden vermeld onder een kopje als: “Waarom niet alles op deze website gratis kan zijn.”

Nu zullen Joe en Mary Websurfer de kosten begrijpen die de gemiddelde website-eigenaar moet betalen voordat er ook maar één verkoop is gedaan.

Dit artikel wordt geleverd met herdrukrechten, op voorwaarde dat er geen wijzigingen worden aangebracht en het onderstaande bronnenvak erbij staat.

Bron: Gary Simpson