Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in digitale marketing en gebruikte allerlei soorten SEO-software. SEO is een proces van onderzoek, besluitvorming en implementatie. De SEO-processen zijn trefwoordonderzoek, site-audit, backlink-audit, backlink-onderzoek en u moet controleren hoe trefwoorden presteren in de zoekmachine. Er is geen einde aan het SEO-proces, hierboven vermeld zijn het basisproces. Dit artikel gaat over de beste SEO-software die ik tot nu toe heb gebruikt om alle SEO-taken uit te voeren.

Google Keyword Planner is de enige tool die ik gebruik voor zoekwoordonderzoek. Ik ben van mening dat de AdWords-toepassing alleen de juiste gegevens van dezelfde bedrijfszoekmachine kan verzamelen. Ik geef geen andere hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek de schuld, maar de gegevens dat het aantal mensen dat op de Google-zoekmachine zoekt, alleen door Google nauwkeurig kan worden gegeven. Ik weet dat de trefwoordplanner tegenwoordig alleen een nauwkeurig zoekvolume laat zien aan de accounts met een lopende betaalde campagne. Mijn suggestie is om een ​​betaalde campagne uit te voeren en nauwkeurige gegevens te krijgen, omdat dit op beide manieren helpt. Er zijn geen gratis hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek, alleen betaalde tools die u op de markt heeft. In plaats van alleen te betalen voor het zoekwoordonderzoek, voert u wat AdWords uit en krijgt u de juiste gegevens.

Semrush is mijn favoriete SEO-software bij het werken met elke taak van SEO, omdat het in staat is om alle taken uit te voeren die nodig zijn voor SEO. Hoewel het alle taken kan uitvoeren, raad ik het vooral aan voor SEO-audits. In principe doe ik de audit op drie niveaus. Het eerste niveau is de site-audit om de algemene technische fouten van de site te vinden. Het tweede niveau is een individuele pagina en de inhoud ervan om te optimaliseren voor een zoekwoord. Het derde niveau is de toegankelijkheidsaudit om de laadsnelheid en gebruikerservaring van de pagina te controleren. Ik gebruik de Semrush altijd voor site-audits, omdat het mijn eerste en tweede niveau van de audits perfect dekt. Bij de algehele site-audit controleert het meer dan 200 checklists en onderverdeeld in fouten, waarschuwingen en opmerkingen. Dit geeft een idee dat de meeste effecten heeft op SEO. Individuele pagina-audit is de krachtigste tool om te gebruiken omdat het onze concurrentiegegevens verzamelt en ons voorstelt om een ​​pagina te optimaliseren om een ​​trefwoord te targeten.

Lighthouse is een Chrome-ontwikkelaarstool voor SEO-audit. U kunt het krijgen wanneer u op inspecteren klikt door met de rechtermuisknop op uw pagina te klikken. Mijn derde niveau van SEO-audit kan worden gedaan met deze gratis tool. Het controleert meer dan 200 checklists in categorieën zoals Prestaties, Progressieve web-app, Best practices, Toegankelijkheid en SEO. Je zult versteld staan ​​van de resultaten die het je geeft, zelfs als het gratis is. De paginasnelheidscontrole is opgenomen onder Prestaties en controleert hoe u kleuren in uw website hebt gebruikt. Bovendien geeft het een checklist om handmatig te controleren. Dit zal mensen die nieuw zijn in SEO helpen, omdat ze ervan kunnen leren.

Backlink-onderzoek en backlink-audit zijn de zeer belangrijke taak van SEO. Ook al kan het eenvoudig met Semrush zelf, Ahref heeft meer nieuwe gegevens. Ik heb gehoord dat de meeste SEO-mensen Ahref aanbevelen omdat het speciale software is voor backlink-onderzoek met verse en nauwkeurige gegevens.

Rank-tracking is een zeer belangrijke taak om te weten hoe onze targeting-zoekwoorden worden gerangschikt in zoekmachines. Google Webmaster Central en Analytics geven analytische zoekgegevens, maar het zijn geen live gegevens en nauwkeurig. Het beste idee is om betaalde software te gebruiken om de positie van zoekwoorden bij te houden. Betaalde software zoals Ahref en Semrush geven u een nauwkeurig zoekwoordpositierapport met historische gegevens. Semrush en Ahref kosten je gemiddeld minimaal 100 USD per maand als je in staat bent om slechts één software te kopen voor alle taken. Ik raad Semrush aan omdat het alle tools heeft voor de volledige SEO voor een site.

Er is misschien meer geavanceerde SEO-software zoals Majestic voor backlink-onderzoek, maar ik besloot te schrijven wat ik het leukst vond en gebruikte, eindelijk is er nog een andere software die ik heb gebruikt voor het volgen van trefwoordposities, Rank Tank. Dit zijn de beste SEO-software die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik hoop dat dit artikel nuttig zal zijn voor SEO-beginners.

Bron: Rahaventhan Kaliappan