“Oh mijn… je wilt me ​​vertellen dat het oké is om verkeerd gespelde woorden te gebruiken voor SEO-doeleinden? Creatief copywriting? Ben je gek?” Dat dacht ik ook toen ik voor het eerst van het concept hoorde.

Laat het me uitleggen.

Je moet begrijpen… schrijven op het web is een ander dier dan het schrijven van teksten voor een tekstboek. Je schrijft niet alleen voor een publiek, je schrijft voor Google. Dat is waar SEO (Search Engine Optimization) om draait.

Er is altijd een discussie geweest over wie je een plezier moet doen, je lezer of Google. Ik zeg… waarom niet allebei? Dat wil zeggen, tenzij je 121.604 abonnees hebt die je blog lezen en 56.000 Twitter-volgers. Als dat het geval is, kunt u desgewenst alle SEO-strategieën vermijden, omdat Google al van u houdt.

Maar de meeste bloggers, of copywriters, werken eraan om een ​​sterke aanhang te creëren en bekend te worden. SEO is dus een belangrijke strategie.

Als u geen trefwoorden opzoekt voordat u aan elke blogpost of elk artikel begint, zou u dat moeten doen. Zoekwoordonderzoek helpt je om een ​​titel te vinden die veel zoekwoorden bevat. Het zal ook helpen bij het vinden van sleutelwoorden waarmee u uw hoofdtekst kunt zouten.

Nu… ga terug en lees de paragrafen hierboven en let op mijn spelfouten. Het woord: copywriting verschijnt elke keer als een fout als ik het in mijn blog typ. Technisch gezien is het een verkeerd gespeld woord.

Echter, volgens mijn zoekwoord zoeken, 368.000 mensen “Googlen” copywriting elke maand vergeleken met 40.500 mensen die “Googlen” copywriting. Dus waarom niet beide gebruiken en alle mensen verzamelen die er meer over willen weten.

Hetzelfde met het woord: trefwoord… die 1.500.000 “Goggle”-zoekopdrachten heeft vergeleken met 165.000 die “Googleden”, sleutelwoord. Hier is nog een illustratie: tekstschrijvers: 4.500, vergeleken met kopieer schrijvers: 3.600.

Hier is een leuk voorbeeld. De juiste spelling van het woord, Pillsbury, heeft 823.000 zoekopdrachten. En het verkeerd gespelde woord Pilsbury heeft 40.000 zoekopdrachten per maand. Als je het woord verkeerd spelt, kun je 40.000 mensen oppikken die het verkeerd gespelde woord hebben gegoogled. En het heeft veel minder concurrentie.

Ik weet dat je er niet dwaas en ongeschoold uit wilt zien, maar als je discreet een verkeerd gespeld woord kunt invoeren en extra “Google”-zoekwoorden kunt oppikken, doe dat dan zeker.

Ik weet niet hoe het met u zit… maar ik waardeer alle SEO-ranglijsten die ik kan krijgen. Ik weet dat ik mijn lezers kan plezieren en nog steeds meer lezers kan aantrekken als ik mijn creatieve copywriting-kaarten goed speel. En als dat betekent dat hier en daar een paar verkeerd gespelde woorden moeten worden ingevoerd… Ik ben een spel.

Creatief copywriting kan ook het spelen met woorden inhouden als: online en online… of, bloggen, en bloggen. Als u op trefwoorden zoekt, zult u andere subtiele verkeerd gespelde woorden vinden die in uw voordeel kunnen werken.

Bron: Kathryn Griffiths