Dit onderwerp kan het beste worden beschouwd als een vervolgagenda op het gebied van woorden die de verkoop verhogen. De andere kant van de discussie. Omdat aankopen op emotie worden gedaan, zijn verkoopwoorden die voor de emotionele kant (rechterhersenhelft) van het menselijk brein. Woorden die de verkoop verminderen, zijn de analytische, kritische en logische woorden die zich richten op de rationele kant (linkerhersenhelft) van de hersenen.

Dit zijn de vijf soorten Nee nee woorden in copywriting.

Modewoorden

Dit zijn degenen die momenteel in zwang zijn, of die hip of cool zijn. Ze wenden degenen af ​​die niet helemaal op hen zijn afgestemd en niet weten waar je het over hebt. Deze maken een prospect onverschillig of wars van uw verkoopvooruitgang.

Twee voorbeelden: “cloud computing” en “SaaS” voor Software as a Service. Beide zijn de huidige modewoorden die veel voorkomen op internet. Op dit moment zullen beide echter alleen aantrekkelijk zijn voor de weinigen die weten wat ze bedoelen en mogelijk degenen die dat niet doen afwijzen. Laat ze denken dat ze buitengesloten zijn.

clichés

Voor de hand liggende ideeën die banaal zijn geworden. Door overmatig gebruik hebben deze uitdrukkingen geen glans meer. Het gebruik ervan zorgt ervoor dat uw schrijven er vreselijk oud uitziet en vermindert zeker de waarde van het kopiëren. Zal uw schrijfwaarde in de ogen van de prospect ernstig beïnvloeden.

Twee voorbeelden: “warm als een zomerdag” en “zoet als snoep”. Zelfs een kind zal beide clausules oubollig vinden.

Bedrijfswoorden

Dit zijn bedrijfstaal die de overgrote meerderheid afschrikken; afgestemd op kantoorcommunicatie of journalistiek werk. Dit is kantoortaal die fatsoen en formaliteit vereist – meestal voorgesteld als de taal van iemand die een stropdas draagt.

Twee voorbeelden: “we zijn een avant-garde bedrijf” en “we integreren zakelijk inzicht.” Hoewel deze aantrekkelijk kunnen zijn in het zakelijke domein, zullen ze het gewoon niet halen als onderdeel van verkoopkopieën. Ze zullen waarschijnlijk zelfs de meeste lezers irriteren die waarschijnlijk zullen gaan denken dat het product te duur is.

Eufemismen

Highfalutin of retorische woorden; het zijn ook de vervangingen die worden gemaakt voor woorden wanneer de oorspronkelijke vorm waarschijnlijk aanstootgevend is. Maar vaak resulteert de vervanging in een onnauwkeurige of technisch klinkende term die het meest verafschuwt.

Twee voorbeelden: “economisch uitgedaagd” voor arme mensen en “gebrek aan intelligentie” voor domme mensen. Als u dit gebruikt, zult u waarschijnlijk veel potentiële klanten beledigen die het gevoel hebben dat uw advertentie hen beledigt.

Voorlopig

Bijvoeglijke naamwoorden die kracht en kracht missen; beschrijvingen die tot onzekerheid leiden. In copywriting beïnvloeden deze woorden het onderbewustzijn van de prospect en veroorzaken ze de verwatering van het hele voorstel.

Twee voorbeelden: “best aardig” en “behoorlijk indrukwekkend”. Dergelijke aarzelende taal moet te allen tijde worden vermeden.

Bron: Raffy Chan