Wilt u de verkoop en uw naamsbekendheid een boost geven? Misschien wilt u een thought leader worden binnen uw markt? Als je ja hebt geantwoord, is het tijd om met een copywriter aan de slag te gaan. Copywriters helpen bij het maken van marketingmateriaal door het materiaal voor u te schrijven, maar welk materiaal moet u kiezen? Leer het verschil tussen brochures, whitepapers en casestudy’s en hoe ze u kunnen helpen uw specifieke doelen te bereiken.

Het maakt niet uit of u een dienst, product of beide aanbiedt – verkoop is belangrijk voor uw bedrijf. Een van de meest betaalbare manieren om uw verkoop te stimuleren, is door middel van copywriting. Natuurlijk bent u waarschijnlijk niet bezig met het schrijven van verkoopmateriaal. U verkoopt uw ​​producten en diensten en daarom is het uitbesteden van uw verkoopmateriaal wellicht uw beste optie. Maar wat voor materiaal moet je kiezen?

Er is een verscheidenheid aan verkoopmateriaal om uit te kiezen, maar veel bedrijven weten niet goed welk type het beste aan hun behoeften voldoet. Dit is met name het geval wanneer u het verschil probeert te begrijpen tussen brochures, whitepapers en casestudies. Gelukkig hebben deze elk hun eigen voordelen om specifieke doelen te bereiken.

Brochures:

– Een geweldige optie voor B2C-verkoop, maar kan ook worden gebruikt in B2B

– Geeft een duidelijke en beknopte beschrijving van uw product en dienst

– Een goed startpunt voor nieuwe bedrijven

Witte papieren:

– Best te gebruiken voor B2B-verkoop of B2C-verkoop als uw product of dienst duur en complex is

– Deze vorm van verkoopmateriaal kan maar liefst 10 of meer pagina’s bevatten, met gedetailleerde informatie over een specifiek probleem en de best beschikbare oplossingen

– Vanwege de lange en gedetailleerde inhoud is dit een geweldige manier om jezelf te vestigen als een thought leader binnen je bedrijfssector

Casestudy’s:

– Werkt uitstekend voor zowel B2B als B2C

– Biedt potentiële klanten gedetailleerde getuigenissen van eerdere klanten

– Hiermee kunt u uw echte succesverhalen laten zien

Dit zijn slechts enkele van de beschikbare vormen van marketingmateriaal waaruit u kunt kiezen. Dus als u nog steeds niet zeker weet welke het beste voor u werkt, kan een goede copywriter u in de goede richting helpen. Een copywriter zal met u samenwerken om uw doelen te begrijpen en uit te leggen welke optie deze doelen zal bereiken tegen de meest betaalbare prijs. Onthoud dat dit slechts 3 voorbeelden zijn van marketingmateriaal voor kleine bedrijven, dus neem vandaag nog contact op met een copywriter!

Bron: Shammra McBride