Veel mensen denken dat copywriting voor het web veel moeilijker is dan gewoon, eenvoudig schrijven. Dit is niet noodzakelijk waar. Hoewel copywriting voor het web andere behoeften kan hebben en andere vereisten van de kant van de schrijver met zich mee kan brengen, omvat het nog steeds dezelfde basisprincipes bij het schrijven. Als u eenmaal bekend bent met deze principes, zult u snel beseffen dat copywriting voor het web echt zo eenvoudig is als 1-2-3.

1. Onthoud dat iemand schrijft omdat hij een boodschap heeft en die wil overbrengen of delen. Dit geldt ook voor een copywriter voor het web. Je moet een boodschap hebben en daar duidelijk in zijn. U moet onthouden dat u uw bericht effectief moet delen en om dit te doen, moet u uw bericht tot op de laatste punt kennen. Als je je eigen bericht vaag vindt, zul je het moeilijk vinden om het uit te drukken of te delen.

2. Beginnende schrijvers voor het web kunnen een sjabloon erg handig vinden. Herinner je je de basislessen Engels die je vroeger op school had? Heb je niet de basissjabloon voor introductie-lichaam-conclusie geleerd? Misschien vindt u dit erg handig, vooral als u maar een paar feiten of punten wilt delen.

3. Draai er niet omheen. Gebruik zoveel mogelijk beknopte woorden. Onthoud het woord beknoptheid! Lezers worden gemakkelijk uitgeschakeld met artikelen vol bloemrijke, nutteloze woorden.

4. Voeg nooit feiten of argumenten toe die slechts van horen zeggen zijn of niet verifieerbaar zijn. Dit kan je uiteindelijk steken. Wees voorzichtig, vooral bij het omgaan met gevoelige gegevens. Noteer de informatiebronnen en citeer deze waar mogelijk in uw artikel. Dit zal verwarring helpen voorkomen. Ook kan het citeren van goede informatie uw reputatie als copywriter voor het web ten goede komen.

Bron: Sean Mize