Iets waar u rekening mee moet houden wanneer u verkoopt – vooral in gedrukte vorm – is het aantal dingen dat u tegelijk probeert te doen.

Voor het grootste deel zou je SLECHTS één ding tegelijk moeten doen.

Elke zin zou slechts over één probleem moeten gaan.

Elke paragraaf — een kwestie.

En elke beslissing die u aan uw prospects vraagt, zou slechts om één ding tegelijk moeten draaien.

Hier zijn een paar redenen voor:

Ten eerste is wat u weet over uw product of dienst meestal oneindig veel meer dan wat uw prospect weet. En hoewel het geweldig is om enthousiast te zijn, is het net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw prospects met u op dezelfde lijn zitten.

Bovendien zijn de meeste onderwerpen niet zo eenvoudig als je denkt. En als het gaat om het uitgeven van geld, willen mensen over het algemeen 100% glashelder zijn over wat ze krijgen.

Dus hoewel je misschien in de verleiding komt om zoiets als dit te zeggen:

“Dit racket is gemaakt van koolstofvezel die is vervaardigd onder dezelfde gecontroleerde wetenschappelijke omgeving. NASA vervaardigt de componenten van de spaceshuttle. Dit materiaal werd per ongeluk ontdekt terwijl NASA-wetenschappers probeerden een speciaal ruimtetijdperk-polymeer te maken dat ontworpen was om niet minder dan 100 jaar mee te gaan. jaar en je hebt nog nooit zoiets gezien!”

Je kunt veel beter dit zeggen, in plaats daarvan:

“Dit lichtgewicht racket is ongelooflijk duurzaam. In feite is het gemaakt van exact hetzelfde materiaal dat NASA gebruikt om de spaceshuttle te bouwen. Hierdoor garanderen we de duurzaamheid, voor 100 jaar. Als er iets mee gebeurt tijdens deze keer zullen we het vervangen, 100% gratis.”

Kijk, als je maar ÉÉN punt tegelijk probeert te maken, is de kans veel groter dat je dat punt maakt. Maar als je probeert mensen meer dan één ding tegelijk te laten doen, of aan meer dan één ding tegelijk te denken… het is gewoon te verwarrend en dingen gaan verloren in de mix. Het belang van één ding wordt over het algemeen verwaterd en uw sterke voordelen blijven onopgemerkt.

Dit is vooral belangrijk in print, waar je bent ontdaan van alle non-verbale communicatie die je met andere media kunt gebruiken.

En dat kun je… naar de bank brengen.

Ga nu iets verkopen, Craig Garber

Bron: Craig Garber