Alles wat iemand ooit doet, is geleerd. We kunnen met vallen en opstaan ​​leren, onze tijd nemen, door dingen heen struikelen. Vaak is ervaring de beste leermeester, maar als je van een meester kunt leren, kun je veel van die struikelblokken overwinnen.

Het is alsof je een basketbal overhandigt aan iemand die nog nooit van het spel heeft gehoord en hem vertelt om een ​​NBA-kampioen te worden. Natuurlijk zullen ze waarschijnlijk begrijpen dat het basisidee van het spel is om de bal door de hoepel te krijgen, maar zonder enige vorm van coaching, een basisreferentie om het op te zetten, is het voor hen mogelijk om het spel zelfs maar te leren?

Nee.

Je moet een basis hebben om mee te beginnen in sport, in relaties en vooral in schrijven.

Als het op copywriting aankomt, zijn er honderden zelfverklaarde ‘Experts’ en daar heb ik niets over te zeggen. Velen van hen zijn zelfs best goed, maar denk je dat ze daar zijn gekomen zonder iets om op te bouwen?

Nooit.

Je kunt geen kasteel bouwen zonder fundament.

Dus hoe bouwen we die basis?

1. Begin op te letten – Elke dag wordt u overspoeld met verkoopbrieven. Als iemand je aandacht trekt, stop dan en kijk er echt naar. Wat werkt ermee? Wat niet? Was het de kop die uw aandacht trok?

2. Oefenen – Je zult nooit ergens goed in worden totdat je oefent. Enkele van de beste copywriters ter wereld besteedden honderden uren aan het nemen van de verkoopbrieven die ze hadden bewaard en het woord voor woord uitschrijven. Mijn suggestie is om dit een kwartier per dag te doen. Na een stuk of honderd gelezen te hebben en te hebben bestudeerd waardoor ze werken, zul je ze op een heel andere manier gaan zien en als je er zelf een schrijft, weet je wat werkt en wat niet.

3. Volg een cursus/Vind een mentor – Als iemand u de weg wijst, bespaart u een hoop tijd en geld.

· Het vinden van een mentor is niet altijd het gemakkelijkste om te doen, maar er zijn forums waar veel mensen bereid zijn anderen te begeleiden. Een daarvan heet het Warrior Forum. Zorg er wel voor dat wanneer u lid wordt van dergelijke forums, u advies inwint van mensen die echt weten waar ze het over hebben. Vaak merk je dit aan de manier waarop ze op berichten reageren en aan de websites die aan die berichten zijn gekoppeld.

· Een cursus is een andere geweldige manier om te leren. Cursussen zijn speciaal gebouwd om mensen te helpen leren. Ze kunnen je de basis leren tot een obscure tip die de conversies doet stijgen. Cursussen zijn niet alleen voor beginners. Met het snelle tempo waarin de wereld verandert, moet je blijven leren, anders loop je achter. Geld uitgeven aan de vijftien centimeter tussen je oren is een investering die de moeite waard is.

Het opbouwen van je fundament kost tijd. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag. Maar als elke steen op zijn plaats wordt gezet, kun je het kasteel bouwen waar je altijd van hebt gedroomd, en hoef je het niet tot stof te zien afbrokkelen.

Bron: Rachel Hert