“Ik ben een tekstschrijver.”

Niet zoals kopiëren en schrijven, ik kopieer de inhoud van andere mensen niet en gebruik het niet voor mijn eigen voordelen zoals Shakespeare!

Ach, hoe durf je onze geliefde Shakespeare deze smerige in te slepen? copywriting zaken van u, hij verdient het hier niet te zijn!”

Geloof me, hij heeft evenveel recht om hier te zijn als ieder ander!

Je hebt vast wel eens gehoord van het tragische verhaal van Romeo en Julia, een van de langstlopende toneelstukken in de geschiedenis, samen met Hamlet!

Maar was het helemaal van Shakespeare om te bellen?

Als je wat Wikipedia-pagina’s omslaat, weet je dat dat niet zo is!

De plot is oorspronkelijk gebaseerd op een Italiaans verhaal dat in verzen is vertaald als De tragische geschiedenis van Romeus en Julia door Arthur Brooke in 1562 en opnieuw verteld in proza ​​in Palace of Pleasure door William Painter in 1567.

Shakespeare leende zwaar van beide, maar breidde de plot uit door een aantal ondersteunende personages te ontwikkelen, met name Mercutio en Paris.

Nou, nu moet je denken of je Shakespeare al kent?

Ik zeg je niet dat je Shakespeare vanaf nu niet meer moet lezen alleen omwille van de originaliteit, ik probeer je alleen een nieuwe definitie te geven van gekopieerd of meer waarschijnlijk “geïnspireerd” genoemd tegenwoordig!

Snap je het nu? Nee?

Uniek en origineel is slechts een relatief begrip in het referentiekader, nou eigenlijk is er niets unieks in de natuur!

Tegenwoordig is creativiteit het echte werk omdat een creatief persoon de kopieerclausule verbergt voor niet zo originele inhoud en deze vervangt door de nieuwe en frisse “uitziende”!

Dat gaat zo’n beetje over kopiëren, hoe zit het nu? copywriting?

Het moet iets zijn dat te maken heeft met het kopiëren van inhoud van andere mensen, of in het ergste geval kunnen mensen denken dat u hen kunt helpen om hun inhoud te “copyright”!

eigenlijk een tekstschrijver doet geen van beide.

Dus wat doe ik eigenlijk? Nieuwsgierig?

Verberg het niet! Nou, het schrijven is inbegrepen, maar het is meer schrijven dan kopiëren!

De volgende gids kan u een beter begrip geven.

Het interview

EEN tekstschrijver is over het algemeen een aandachtige luisteraar en in deze fase spreekt hij liever, maar probeert hij een dieper begrip te krijgen van het product of de diensten die door de klant worden geleverd!

Het gesprek is bijna eenrichtingsverkeer waarbij de klant de behoefte van zijn bedrijf en zijn consumenten vertelt!

Het gesprek vindt meestal plaats in een gesloten vergaderruimte totdat verschillende geografische locaties zijn opgenomen. Als dat het geval is, kan de vergadering ook plaatsvinden via Skype of telefoon, waar hij zal proberen een dieper begrip te krijgen van hoe u praat en hoe het schrijven zou moeten geluid wanneer men het zou moeten lezen!

De creativiteit (niet mee eens?)

Tot verdere vergaderingen, uw tekstschrijver zal de stapel aantekeningen bekijken die hij heeft gemaakt!

Dan begint het denkproces waar hij beslist hoe uw bedrijf eruit moet zien voor de klanten!

Net zoals een verslaggever vragen stelt aan de beroemdheid en een notitie maakt over zijn antwoorden, op dezelfde manier als de tekstschrijver moet je manier van praten zo vormen dat het er presentabel uitziet voor het publiek!

De titel moet uit uw gesprek worden gehaald, samen met de inhoud van de inhoud en beide moeten interessant genoeg zijn om op te klikken!

Zo’n gemakkelijke taak, toch?

Wacht tot je de niet-afgeschermde gegevens van celebs-interviews ziet en analyseer dan alleen of je die celeb überhaupt leuk vindt!

De constante toewijding van hun mediawoordvoerder maakt ze tot wat ze voor je verschijnen!

En als hij ophoudt zich ermee te bemoeien, beginnen alle dingen uit elkaar te vallen!

Weet wat ze allemaal zeggen: “Je moet een showman zijn voordat je acteur wordt”!

De eerste versie

Zodra hij klaar is met het sluiten van hoorns met creativiteit, vindt het laatste schrijven plaats!

Dit wat je ziet is verschillende keren in de prullenbak gedumpt voordat het wordt gegoten in het eerste ontwerp dat naar je wordt verzonden!

Het is alleen geschreven voor de lezers om hun perspectief te zien en te kennen tekstschrijver zou door de stad kunnen dwalen om hun feedback over uw bedrijf te krijgen!

De volgende keer dat je tekstschrijver ga vermist, spring niet meteen op je paarden, wacht tot hij terugkomt met waarschijnlijk meer ideeën dan voorheen!

U kunt uw mening met hem delen over het eerste ontwerp, maar onthoud: wie is de expert?

Grapje, of ben ik dat?

Verfijning

Eenmaal voorzien van jouw feedback begint de hele kettingreactie weer van denken en plannen tot schrijven!

Hij moet het na uw mening opnieuw wijzigen en opnieuw aan u voorleggen!

Zoals je kunt zien, zijn er veel etappes om copywriting, en het is een zeer collaboratief proces, inclusief feedback van zowel de klant als de lezers!

Jouw tekstschrijver is je buddy en hij zal je nooit advies geven dat uiteindelijk niet waardig zal blijken te zijn, dus beloon hem met elk stukje informatie dat hij wil en hoe vaak hij het ook vraagt!

Samen kunnen we allemaal iets leren, savvy?

Bron: Arpit Toshniwal