Copywriting is meer een kunst dan een wetenschap. Ook al zou ik verschillende technieken kunnen opsommen die je nodig hebt, zonder een flair om te schrijven, ze zullen je nergens brengen. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken bij het schrijven, kleine trucjes die je kunt gebruiken om de aandacht te trekken en vast te houden. Maar zonder geweldig schrijven ziet het eindresultaat er geforceerd en ongemakkelijk uit.

Dus eigenlijk wil ik zeggen dat zelfs als je al mijn instructies zorgvuldig opvolgt (in alle artikelen die ik hier en elders heb gepubliceerd), je niet per se de grootste copywriter wordt die de mensheid van de ene op de andere dag kent.

OK, dat is de disclaimer voorbij en klaar. Copywriting is verkoopschrijven – het enige doel is de aandacht van de lezers te trekken en ze geboeid te houden totdat ze klaar zijn om te kopen. De overtuigingskracht van je schrijven komt neer op je vermogen om een ​​overtuigende toon over te brengen, je woordkeuze en je vermogen om pittige zinnen te produceren. En de beste manier om dat te doen, is door gefocust te blijven.

Om je te helpen, heb ik een lijst samengesteld met waar je op moet letten bij het schrijven:

  • JOUW LEZER

Het is niet erg lang, dus het moet gemakkelijk te onthouden zijn. Alles wat je schrijft moet gemeen iets voor je lezer. Gebruik makend van een visserij-analogie – als uw woordregel strak is, blijft uw vis (lezer) gehaakt, laat hem los en hij zal wegzwemmen naar een van uw concurrenten.

Het begint allemaal bij het begin

Uw openingszin is cruciaal – het is uw haak om uw lezer geïnteresseerd te krijgen en te houden. Zorg er dus voor dat u:

  • Spreek ze direct aan
  • Creëer empathie om hun aandacht te krijgen
  • Spreek met hen

Als dat een beetje ontmoedigend klinkt, stel je voor dat je lezer tegenover je zit terwijl je schrijft. Schrijf ze zoals je tegen ze zou praten; spraakzaam zijn. Door dit te doen, betrek je ze en behoud je hun interesse. Als je ze niet inschakelt, beginnen ze uit het raam te staren en ben je ze kwijt.

Dit kan wat oefening vergen en het zal je niet van de ene op de andere dag een geweldige freelance copywriter maken. Maar na verloop van tijd zult u, naarmate u meer zelfvertrouwen krijgt, een beter rendement op uw verkoopexemplaar gaan zien als u contact maakt met uw lezers en hen op de eerste plaats zet.

Bron: Sally Ormond