Wanneer u copywriting voor internet doet, moet u ervoor zorgen dat u nog steeds de basisprincipes van verkopen in print toepast. Beginnende ondernemers en copywriters raken erg enthousiast over animaties en afbeeldingen, waarbij ze vaak de missie van de kopie vergeten. Lees verder om ervoor te zorgen dat u niet dezelfde fouten maakt met uw advertenties.

Wanneer u voor het web schrijft, moet u ervoor zorgen dat u de aandacht van de prospect trekt. Dat is je belangrijkste doel. Naast het trekken van hun aandacht, moet je ervoor zorgen dat je ze niet misleidt om het te doen, anders verlies je hun vertrouwen net zo snel als je het in de eerste plaats kreeg.

Het begint allemaal met de kop. De kop maakt of breekt je exemplaar. Als u de aandacht van de klant niet kunt krijgen, maakt het niet uit hoeveel moeite u in de rest van het marketingstuk steekt. Begin dus met het besteden van een groot deel van uw tijd aan het maken van die perfecte kop.

De kop moet de klant in uw exemplaar trekken om een ​​vraag te beantwoorden die in de geest van de lezer wordt gesteld. Als de kop de lezer op wat voor manier dan ook in verwarring brengt of bedriegt, dan raak je die persoon onmiddellijk kwijt. Probeer niet je hele aanbod in de kop te zetten, net genoeg om de persoon ertoe te brengen je exemplaar te blijven lezen.

Als je eenmaal de kop hebt geschreven, moet je ervoor zorgen dat je je exemplaar in zeer gemakkelijk te verwerken secties van het type maakt, aangezien je voor het web schrijft. Geen lange alinea’s en geen dikke zinnen. Vertel ze gewoon wat ze gaan krijgen en maak dat je wegkomt. Later in uw exemplaar, of op een andere pagina, kunt u veel meer details toevoegen voor de klanten die meer willen weten.

Schrijven voor het web is niet veel anders dan schrijven voor print. Je moet die klant uit zijn marketingvermijdingswaas halen en hem in je bericht betrekken. Als je eenmaal hun aandacht hebt, is het je doel om ze voorzichtig, regel voor regel, door je exemplaar te leiden, helemaal tot het einde, waar ze een aankoopbeslissing nemen.

Schrijf uw webtekst alsof u met de persoon tegenover u in een restaurant praat. Het moet op een gemoedelijke toon zijn, alsof je ze vertelt over iets nieuws dat je net hebt ontdekt en je wilt dat ze het uitproberen. Wees enthousiast, maar gebruik niet te veel hype in je copywriting en je kunt een zeer succesvolle webpagina hebben.

Bron: Joshua Black