Copywriting is een prachtig beroep. Er is geen plafond voor uw inkomen en wat de economische situatie ook is, bedrijven zullen altijd een copywriter nodig hebben. Als je net begint, laten we eens kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je maanden vooruit boekt.

Het is van vitaal belang om te begrijpen dat veel bedrijven zich totaal niet bewust zijn van het bestaan ​​van freelance copywriters. Daarom moeten uw promoties een educatief element bevatten: u moet uw klanten laten zien wat u kunt.

Tonen is natuurlijk gemakkelijker als u met veel klanten hebt gewerkt — u kunt uw klanten de vertoningen voor u laten doen wanneer u hun getuigenissen gebruikt.

Zelfs zonder getuigenissen kunt u echter heel snel een solide boeking krijgen.

Hier zijn drie tips die u zullen helpen. Volg ze, en binnen een korte tijd — minder dan een week — heb je echt meer klanten dan je aankan.

1. Stel een prospectlijst samen met uw lokale krant

Ben je dol op internet? Ik ook, en als je eenmaal ervaring hebt, zal het de bron zijn van een constante stroom van nieuwe klanten. Als beginnend copywriter moet je je echter dichter bij huis concentreren.

Pak je lokale krant. U zoekt naar lokale bedrijven die adverteren met behulp van display-advertenties. (Een display-advertentie is precies hoe het klinkt, een grotere advertentie die overal in de publicatie verschijnt, met een bedrijfslogo, misschien een afbeelding, en grote koppen.)

Maak een lijst van deze bedrijven, met hun telefoonnummer. Pak vervolgens uw gele pagina’s. Nogmaals, u bent op zoek naar lokale bedrijven die display-advertenties gebruiken. Stop niet met verzamelen totdat u 100 bedrijfsnamen en telefoonnummers heeft.

2. Bel! Het doet alleen pijn bij de eerste vier telefoontjes

Pak nu je telefoon, maar bel nog niemand.

Schrijf een script: een korte, zoiets als dit:

“Goedemorgen. Mijn naam is _______. Ik ben een freelance tekstschrijver. Kan ik uw manager spreken, of degene die uw marketingactiviteiten uitvoert?”

Spreek langzaam en duidelijk. U onderbreekt iemand tijdens een werkdag, dus geef ze de tijd om na te denken.

Kan het niet? Ja dat kan, met zweterige handpalmen en zo. Ik beloof je dat je alleen de eerste paar telefoontjes zenuwachtig zult zijn. Binnenkort wordt het leuk.

Bel 100 keer in een paar dagen.

3. Focus op klantrelaties: bevriend met uw klanten

Nu je 100 oproepen hebt gedaan, heb je minstens vijf nieuwe klanten. Misschien heb je zelfs 20 nieuwe klanten. Uw volgende stap is om elk project te voltooien. Voeg de naam van elke klant en andere informatie toe aan een klantenlijst. Deze lijst is geld op de bank voor jou. Je doel is om je klanten te helpen met je copywriting-vaardigheden, dus zodra je een project hebt voltooid, vraag je de klant of je nog iets voor hem kunt doen.

Terwijl u schrijft en meer te weten komt over elke klant, zult u spoedig manieren ontdekken waarop u klanten kunt helpen meer zaken te doen en meer geld te verdienen. Je klanten zullen van je houden en je zult het begin hebben van een geweldige carrière als copywriter.

Bron: Angela Booth