Niet zo lang geleden werd mij gevraagd hoe belangrijk het is om onderzoek te doen voordat je aan een copywritingproject begint, en wat zijn enkele onderzoekstips.

Feit is, onderzoek is alles — de belangrijkste activiteit van allemaal.

Doe uw onderzoek goed en uw advertenties schrijven zichzelf bijna vanzelf.

En er is iets dat ik doe dat (denk ik) me een voordeel geeft ten opzichte van andere copywriters. Het heeft niets te maken met meer getalenteerd of “slimmer” zijn dan wie dan ook. (Ik ben niet, geloof me).

Dit is eigenlijk meer een tactisch voordeel. Een manier die ik jaren geleden ontdekte toen ik de Bijbel. Een manier die u ook kunt gebruiken om uw advertenties te onderzoeken, ongeacht uw spirituele (of gebrek aan spirituele) overtuigingen.

Luister:

Ongeveer 10 jaar geleden bestudeerde ik de hele tijd de Bijbel.

Ik had er een vraatzuchtige honger naar die maar niet stopte.

Een van de redenen waarom is waarschijnlijk omdat ik zoveel tijd besteedde aan het rondsnuffelen op bijbelfora, ruzie maken met mensen, debatteren en al die tijdverspillende dingen doen die mensen doen als ze net genoeg over een onderwerp leren om gevaarlijk voor zichzelf.

Hoe dan ook, ik merkte dat ik afgedroogd veel in debatten.

Om er niet meer als een idioot uit te zien, besloot ik beter te studeren. En dus volgde ik het voorbeeld van wat slimme bijbelgeleerden doen: ik las een passage en analyseerde ELK woord, metafoor en beeld dat ermee verbonden was.

Bijvoorbeeld:

Als ik zelfs maar een gewoon woord zag (zoals “aanraken”), zocht ik het op in een Strong’s Concordantie om de oorspronkelijke Hebreeuwse of Griekse betekenis te zien.

Als ik een metafoor las over Jezus die de voeten van Zijn discipelen waste, onderzocht ik wat dat toen eigenlijk betekende om de betekenis ervan beter te leren kennen.

En als ik een afbeelding tegenkwam over sprinkhanenlegers, dan zocht ik feiten op over hoe sprinkhanen zich gedragen en wat ze met hun prooi doen om beter te begrijpen wat die symboliek werkelijk betekent.

Hoe dan ook, hier is het punt:

Deze extra inspanning gaf me een VEEL gedetailleerder begrip van de Bijbel dat ik anders nooit zou hebben gehad.

Nu, “snel vooruit” naar vandaag, en dat is hoe ik onderzoek doe naar advertenties.

Ik onderzoek nauwgezet elk feit over het product, de markt en de auteur om de kleinste detail. Het is als goud zoeken — hard, zweterig, onaangenaam werk.

Maar het resulteert in advertenties die VEEL meer geld in uw zak steken.

Bron: Ben Settle