Als je wilt weten hoe iemand met weinig of geen ervaring in het schrijven van copy de broek kan verslaan van iedereen die ze tegenkomen – zelfs doorgewinterde professionals die er al jaren mee bezig zijn – dan kan dit artikel heel goed de manier veranderen waarop je schrijft voor altijd een kopie.

Laat me je een vraag stellen: Weet je wie Gerry Spence is?

Gerry Spence — hou van hem of haat hem — is waarschijnlijk DE beste procesadvocaat die ooit heeft geleefd. Zijn ‘wonderen’ in de rechtszaal doen alles wat door Hollywood of tv is gecreëerd in het niet vallen, en hij heeft in zijn hele leven nog nooit een strafproces verloren en heeft sinds 1969 geen civiele rechtszaak meer verloren.

In feite is hij zo verbazingwekkend effectief in wat hij doet… een vooraanstaand lid van de balie van de verdediging beschuldigde hem ooit van het “hypnotiseren” van een jury en probeerde een rechter te krijgen hem te verbieden dergelijke “bedrog” in de rechtbank te gebruiken.

Wat maakte hem precies zo overtuigend en krachtig in het argumenteren?

Nou, volgens Gerry’s boek, Hoe te argumenteren en elke keer te winnen, heeft de echte “magie” achter zijn succes niets te maken met hypnose, mindgames of welke truc dan ook.

Nee, volgens Gerry is de echte ‘magie’ achter zijn succes niets meer of minder dan een superieure voorbereiding.

En raad eens?

Superieure voorbereiding is wat de mannen van de jongens scheidt in alles in het leven — recht, politiek, sport, academici en… ja… copywriting en verkoop.

Volgens wijlen, en briljante copywriter Eugene Schwartz, is voorbereiding wat een copywriter met weinig of geen natuurlijk talent in staat stelt een ervaren copywriter met 30 jaar ervaring onder zijn riem te verslaan.

Als u uw concurrentie te slim af bent — en meer “munitie” voor uw advertentie heeft dan hij — dan is de kans groot dat u, tenzij uw concurrentie geluk heeft of een soort “superkop” uit zijn hoed haalt, winnen.

Het is zo simpel.

En als je zoveel voorbereidt dat je 50, 75 zelfs 100 pagina’s aan materiaal hebt om uit te putten voor je promoties, verdwijnt de meeste angst voor het schrijven van een advertentie. Tientallen en tientallen ideeën voor uw advertentie — zoals koppen, opsommingstekens, aanbiedingen, garanties, openingsparagrafen, enz. — zullen dag en nacht in uw hoofd opduiken, op “automatische piloot”.

Terwijl uw concurrenten al hun tijd besteden aan het plunderen van hun enorme swipe-bestanden voor ideeën en inspiratie, is uw enige echte zorg al uw ideeën op papier te krijgen, zodat u ze niet kwijtraakt.

En terwijl uw concurrentie verwoed probeert om hun advertenties aan elkaar te “naaien” — met behulp van de ideeën en het werk van andere mensen — zult u nieuwe, originele advertenties produceren. Advertenties die niet klinken zoals die van iedereen. Advertenties die ervoor zorgen dat mensen denken, voelen en bij je willen kopen.

Er is geen magie aan.

Als u uw concurrentie te slim af bent, zal dit gebeuren. Het is een even automatische en betrouwbare “wet” als de zwaartekracht.

Als je me niet gelooft, probeer het dan bij je volgende promotie. Sta erop dat je 30 dagen extra aan je deadline krijgt en gebruik die 30 dagen om niets anders te doen dan onderzoek en voorbereiding.

Als u dit doet, verandert de manier waarop u advertenties schrijft voor altijd en krijgt u een ongelooflijke voorsprong op uw concurrentie.

Bron: Ben Settle