Wilt u het aantal nieuwe leads en klanten dat u elke maand met uw e-mails genereert, verdubbelen of verdrievoudigen? Probeer uw e-mailcampagne te focussen met copywriting-technieken.

Copywriting in e-mails is de kunst om aantrekkelijk geschreven inhoud te gebruiken die is gericht op een dienst of product om te verkopen. Een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de lezer te verleiden door de te koop aangeboden artikelen aantrekkelijk, wenselijk en tegelijkertijd nuttig te maken. Copywriting wordt vaak beschreven als een woordspeling waarbij de beste en meest overtuigende campagnes winnen.

Wanneer je iemand e-mailt, probeer je eigenlijk een punt te verkopen. Dus wat is een betere manier om te communiceren dan met de taal van copywriting in uw e-mails.

Het geheim is om de juiste mix van voordelen en functies in uw e-mailmarketingexemplaar in evenwicht te brengen. Hier zijn enkele tips om te proberen in uw volgende e-mailmarketingcampagne.

1. Pak een krachtige kopstoot in. Bekijk de koppen van de belangrijkste tijdschriftartikelen van de dag om te zien wat het beste werkt. Pas de jouwe dienovereenkomstig aan.

2. Trek lezers naar binnen met een geweldige lead-opening. Kijk naar topartikelen in het nieuws voor ideeën. En reik uit en grijp uw lezers op een vergelijkbare manier.

3. Houd de hoofdboodschap gericht op niet meer dan 3 belangrijke voordelen die uw product of dienst de lezer biedt. Presenteer geloofwaardige informatie, geen hype. En voeg waar mogelijk een getuigenis toe om claims te staven.

4. Formuleer uw propositie op een persoonlijke manier, aangezien de focus helemaal op de klant ligt… dwz schrijf in het “jij”-formulier, niet “hij of zij”. En praat over hen of dingen waar ze mee te maken kunnen hebben.

5. Focus op voordelen voor de klant. Mensen houden ervan om geld te besparen, mee te doen en deel uit te maken, meer te leren, meer te verdienen.

6. Bied meerdere verkoopargumenten aan in bullet-vorm. Schrijf ze vanuit het oogpunt van de klant en reflecteer hun behoeften.

7. Beschrijf het product grondig. Geef de klant alle informatie die hij nodig heeft over het product of de dienst om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

8. Maak een oproep tot actie. Vertel de klant stap voor stap wat hij precies moet doen.

9. Geef uw unieke verkooppositie aan om u te onderscheiden van de concurrentie. Vertel bijvoorbeeld waarom uw product beter is dan dat van de concurrentie.

Ga voor het enthousiasme in het verkopen van uw e-mailberichten met degelijke copywriting-technieken. Verkoop uw publiek door meer te lezen, op uw site te navigeren en op de een of andere manier te communiceren om te laten zien dat ze uw bericht hebben ontvangen.

Bron: Chet Holcomb