Je hebt misschien gehoord van het Pareto-principe, ook wel de 80/20-regel genoemd. Wat het zegt, is dat ongeveer 80% van uw resultaten afkomstig zal zijn van ongeveer 20% van uw inspanningen. Dus als u zich lui voelt of uw resultaten wilt maximaliseren. het loont om aandacht te besteden aan de ideeën van Pareto. Vooral bij copywriting, waar ik vermoed dat het cijfer dichter bij 90/10 ligt, misschien zelfs hoger.

Kop of titel is (bijna) alles

Copywriting is niet alleen van toepassing op verkoopbrieven. Het werkt op precies dezelfde manier met webpagina’s, blogberichten, forumberichten, tweets, absoluut overal waar mensen je werk beoordelen op je titel.

Het is de logische uitbreiding van het beoordelen van een boek op zijn kaft en we doen het allemaal, meestal.

Als je ooit je Twitter-feed onbeheerd hebt achtergelaten – misschien omdat je ging slapen of om een ​​andere reden – zul je waarschijnlijk de meest recente Tweets overslaan.

Hetzelfde geldt voor uw Facebook-pagina of een forum dat u regelmatig bezoekt of uw e-mailinbox.

Als de kop of titel je aandacht niet trekt in de fractie van een seconde die het moet doen, kan wat het je ook probeert te vertellen, net zo goed niet bestaan.

Daarom moet u een behoorlijke hoeveelheid tijd besteden aan het maken van uw koppen en titels.

Waar ze ook zijn.

Maar hoewel ze ergens tussen de 80% en 95% van de laatste “lezingen” van de rest van je bericht kunnen uitmaken, betekent dat gelukkig niet dat je de overgrote meerderheid van je tijd eraan moet besteden.

Herinner je je de keerzijde van Pareto nog?

De meeste van uw resultaten komen voort uit een relatief kleine hoeveelheid inspanning.

Tenzij je een kopie maakt voor het volgende best verkopende product, duurt het misschien maar een paar minuten om een ​​behoorlijk behoorlijke kop of titel te bedenken voor je laatste bericht of wat dan ook.

Maar je moet je echt concentreren op die kostbare minuten.

Uw artikel, post of verkoopbrief zal waarschijnlijk met een veel sneller aantal woorden per minuut worden gemaakt dan uw kop.

Want anders zou het overdreven zijn en zou je talloze uren besteden aan een paar honderd woorden.

Wat de moeite waard is om af en toe te doen, maar meestal de uitzondering is, niet de regel.

De klassieke Rolls Royce-advertentie gebruikte een kop die luidde: “Bij 60 mijl per uur komt het hardste geluid in deze nieuwe Rolls Royce van het tikken van zijn elektrische klok.”

Die woorden zijn beroemd in de reclamewereld. En terecht.

Maar ze zijn nog steeds de kop van de advertentie.

De rest van de kopie is (natuurlijk) suggestief, maar zonder die eerste woorden zou het niet zo vaak zijn gelezen.

Dat brengt ons bij een ander punt om maximaal gebruik te maken van de relatief kleine hoeveelheid tijd die u zult besteden aan dit uiterst belangrijke deel van wat u ook schrijft.

Claims maken en specifiek zijn

Die kop gebruikte een zeer specifieke snelheid – 60 mijl per uur. Tegenwoordig zou het aantal, afhankelijk van het land waarin het werd gereden, een mijl per uur aan weerszijden daarvan zijn geweest om te voorkomen dat mensen werden aangemoedigd om de geldende snelheidslimieten te overtreden.

De andere claim is dat de elektrische klok tikt.

Dat zorgt juist voor intriges omdat de meeste elektrische klokken stil zijn.

Dus nogmaals, het moedigt je aan om verder te lezen en de details te ontdekken.

Dit alles betekent dat het de moeite waard is om wat extra tijd te besteden aan het bedenken van een titel of kop.

Want als ze de aandacht van mensen niet trekken, maakt het eigenlijk niet uit wat je nog meer hebt geschreven, want alleen jij en een paar goede vrienden zullen ooit je wijze woorden kunnen lezen.

Zorg er dus voor dat u de regel van Pareto in gedachten houdt wanneer u iets schrijft.

Bron: Trevor Dumbleton