Ben jij een tekstschrijver? Je hebt geluk, want er is nooit een beter moment geweest om een ​​carrière als copywriter te beginnen — er is meer werk dan je aankan. Je hebt misschien gehoord dat een van de gemakkelijkste manieren om je diensten op de markt te brengen en een consistent hoog inkomen te genereren, is om een ​​blog te maken.

Dat is waar. Hoewel een blog een fantastisch marketinginstrument kan zijn, kan het ook een complete ramp zijn. Er zijn verschillende valkuilen die u moet vermijden.

Als een copywriter bijvoorbeeld een blog maakt, besluit hij steevast dat hij over copywriting gaat schrijven.

1. Schrijven over copywriting? Nee!

Meestal is schrijven over kopiëren een vergissing. Hoewel je veel verkeer naar de blog zult krijgen omdat ‘copywriting’ een populair trefwoord is, is het een wisselvallige aangelegenheid om betalende klanten van dat verkeer te krijgen.

Tenzij er een speciale reden voor u is om een ​​blog over uw eigen beroep te maken, moet u een blog maken die uw doelgroep aanspreekt. Als u bijvoorbeeld voor veel onroerendgoedklanten schrijft, is het logisch om een ​​onroerendgoedblog te maken.

Evenzo, als al uw klanten in uw omgeving wonen, is het een geweldig idee om een ​​blog te maken over uw plaatselijke stad of staat.

Wanneer u uw primaire doelgroep of locatie target, kunt u uw blog gebruiken als schrijfvoorbeeld om uw klanten te laten weten dat u een expert bent. Dit is erg aantrekkelijk voor klanten en u zult meer in rekening kunnen brengen.

2. Maak regelmatig updates om uw blog tot stand te brengen

Als je eenmaal je blog hebt gemaakt, besef dan dat het tijd kost om te worden gevestigd en te worden geïndexeerd door de zoekmachines. Je kunt dit proces versnellen door links van andere blogs te krijgen, maar het grote geheim is om je inhoud regelmatig bij te werken.

Schrijf de eerste drie maanden meerdere blogposts per week.

Na drie maanden kunt u de snelheid waarmee u berichten plaatst vertragen, omdat u veel verkeer van zoekmachines krijgt en veel vragen over uw diensten krijgt.

3. Leer de basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie (SEO): het loont!

Er zijn twee manieren waarop u uw blog en copywritingdiensten kunt promoten. Een manier is om te betalen voor advertenties. Hier is niets mis mee, het werkt en je krijgt consistente schrijfopdrachten.

Als u echter blogt om gratis verkeer te krijgen, moet u de basisprincipes van SEO leren. Wanneer u de basis leert: van trefwoorden, paginatitels en paginabeschrijvingen, evenals de basisprincipes van linkstrategie, krijgt u een goede doorstroming van het verkeer, en van dat verkeer zullen uw copywriting-klanten komen.

Bron: Angela Booth