Een van de belangrijkste vaardigheden die u ooit kunt hebben bij het opbouwen van uw MLM-bedrijf, is effectief copywriting. Ik ga de 4 belangrijkste principes van succesvol copywriting met u delen op basis van Mike Dillards MLM Traffic Formula, zodat u deze vaardigheid effectief op de markt kunt brengen. Copywriting zal uw marketinginspanningen maken of breken. Het is een waardevolle vaardigheid die in de loop van de tijd wordt geleerd en ontwikkeld en die essentieel is voor uw succes. Mike Dillard, een van de “meesters” van copywriting, heeft hier een hele sectie aan gewijd in zijn MLM Traffic Formula. Wanneer u copywriting onder de knie hebt, kunt u zich gemakkelijk onderscheiden van de andere 98% van de netwerkmarketeers die deze vaardigheid verwaarlozen.

Ten eerste…Je moet oprecht zijn en jezelf zijn. Spreek en praat met uw prospects alsof u met een vriend praat. Daarbij wil je salesmanship in de boodschap opnemen. Je moet overkomen als een persoon die oprecht geïnteresseerd is in hun succes, maar je moet dit in evenwicht brengen met salesmanship om de retentie te boeien en een reactie uit te lokken. Mensen zullen reageren als je oprecht bent en je persoonlijkheid erin brengen. Wanneer mensen kunnen zien dat je jezelf bent en dat je echt bent, zullen ze automatisch tot je aangetrokken worden.

Ten tweede… Geef bijzonderheden op. Spreek niet in generalisaties. Lever bewijs, geef resultaten, geef cijfers en wees specifiek. Bijvoorbeeld als je iemand gaat laten zien hoe je leads genereert. Zeg niet alleen: “Ik ga je laten zien hoe je leads kunt genereren.” Zeg: “Ik ga je laten zien hoe je 30 leads kunt genereren in 3 dagen met behulp van YouTube-video’s.” Dus er is hoeveel leads, hoe snel en met welke bron. Je moet heel specifiek zijn.

Ten derde… Je gaat jezelf positioneren als een expert of adviseur. Dit zou uw algemene filosofie moeten zijn in alle aspecten van uw bedrijf, niet alleen in copywriting. Je moet jezelf altijd als leider positioneren. Je moet jezelf promoten als een expert. U bent niet langer alleen een verkoper die een product of zakelijke mogelijkheid promoot. Je bent nu een professionele consultant die nu jezelf promoot. Dit is het verschil tussen de leiders en de andere 97% van de netwerkmarketeers die het moeilijk hebben. Positioneer jezelf dus als een professionele adviseur. Iemand die een expert is in uw vakgebied, waarde heeft om uw prospects te bieden en oplossingen kan bieden voor hun uitdagingen. Als je een leider wilt worden, moet je jezelf als zodanig positioneren.

Ten vierde… Vermom uw verkooppraatje in waardevolle inhoud. Onthoud dat alles draait om verkoop. Als er geen verkopen zijn, verdient niemand geld en dit gaat allemaal over geld verdienen en uw bedrijf laten groeien. Zolang je ongelooflijke waarde geeft, krijg je er waarde voor terug. Dus als u waardevolle inhoud kunt bieden en vervolgens bewijs kunt leveren om uw beweringen en beloften te staven, dan kunt u uw verkooppraatje gemakkelijk binnen die waardevolle inhoud verbergen.

Dus met dit gezegd zijnde, moet u uw doelmarkt kennen om afwijzing te voorkomen. U wilt zich richten op gekwalificeerde prospects. Heb je je ooit afgevraagd waarom je veel afwijzingen krijgt als je contact probeert te maken met de lijst van je vrienden en familie? Welnu, de reden daarvoor is dat u zich richt op ongekwalificeerde prospects. Ze zijn waarschijnlijk niet geïnteresseerd in het starten van hun eigen bedrijf aan huis, zijn niet geïnteresseerd in netwerkmarketing en zijn geen geschikt vooruitzicht om ondernemer te worden. Dus waarom zou je ze ooit een presentatie geven over jouw kans? Je zou niet, je zou niet moeten en als je dat doet, zou je afwijzing verwachten. U moet dus altijd uw doelmarkt en markt voor hen goed begrijpen. Hoe meer u uw doelmarkt kent, hoe succesvoller u zult zijn. Als je het nu nog niet door hebt, een van de beste doelmarkten zijn andere netwerkmarketeers die worstelen met hun bedrijf. Denk daar eens over na, kies een specifieke invalshoek (probleem) en begin met marketing naar hen toe met waarde (oplossing).

Bron: Stacey A Armstrong