Met meer dan 50% van de websitebezoekers en e-mailontvangers die informatie op hun mobiele apparaten bekijken, en velen doen dit vanaf hun sociale-mediaplatforms, is het altijd een goed idee om de website van uw verzekeringsagentschap te herzien om ervoor te zorgen dat uw klanten en prospects een positieve websitegebruikerservaring hebben. . Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten bij het beoordelen van de website van uw verzekeringsagentschap:

Maak geen aparte mobiele versie van uw website

Een paar jaar geleden had uw bedrijf misschien twee websites, een website voor desktopgebruikers en een voor mobiele apparaten. Dit is tegenwoordig een heel slecht idee, omdat het uw inspanningen verdubbelt en klanten, prospects en zoekmachines kan irriteren.

Responsieve ontwerpprincipes gebruiken

Responsive design maakt gebruik van codering om een ​​website aan te passen op basis van de grootte van de viewport. Methoden zijn snel gevorderd en u hoeft inhoud niet langer te verbergen voor mobiele gebruikers. U kunt pronken met uw inhoud voor zowel desktop- als mobiele gebruikers.

Gebruik altijd afbeeldingen met hoge resolutie

Met mobiele apparaten die Retina-displays met hoge resolutie gebruiken, is het van cruciaal belang dat uw website afbeeldingen met de hoogste resolutie gebruikt. Het wordt aanbevolen dat mobiele afbeeldingen een tweemaal zo hoge resolutie hebben als desktopafbeeldingen om plaats te bieden aan retina-displays.

Grotere lettergroottes gebruiken

De grootte van lettertypen is belangrijk als het gaat om mobiel ontwerp. Lettertypen moeten groot genoeg zijn om te kunnen lezen zonder verder in te zoomen. Een algemene vuistregel is om uw hoofdlettergrootte rond de 14px te houden.

De grootte van de knop moet ook groot zijn

Knoppen moeten ook groot zijn op mobiele apparaten. U wilt een potentiële klant niet frustreren omdat ze geprobeerd hebben op de contactknop te drukken, maar per ongeluk op uw privacybeleid hebben geklikt. Over het algemeen is 44 px bij 44 px een goede vuistregel.

Hou het simpel

Een eenvoudigere lay-out zorgt ervoor dat er minder mis kan gaan bij het aanpassen van de maat op een mobiel apparaat. Het maakt het ook gemakkelijker voor uw prospects en klanten om relevante informatie te vinden. Zorg ervoor dat u elk belangrijk element op de website van uw verzekeringsagentschap bekijkt en de waarde ervan beoordeelt. Is elk element daar geplaatst waar het voor bezoekers het beste kan worden gezien?

Gebruik de Google mobielvriendelijke test

Gebruik Google’s Mobile Friendy Test om ervoor te zorgen dat uw website compatibel is met mobiele apparaten en dat er geen problemen zijn waardoor de site niet correct wordt weergegeven op mobiele apparaten. Google beschouwt een website als mobielvriendelijk als hun Googlebot de volgende belangrijke kenmerken detecteert:

· Links en knoppen zijn gemakkelijk te gebruiken op een mobiel apparaat

· Het tekstlettertype is leesbaar zonder in te zoomen

· Site vermijdt ongebruikelijke mobiele software zoals Flash

· De inhoud en afbeeldingen worden automatisch aangepast zonder te scrollen

Als de website van uw bureau moet worden bijgewerkt en u niet over de interne middelen beschikt om dit te doen, of als uw bureau het inkomend verkeer en verzekeringsleads wil vergroten, kunt u overwegen uw website-initiatief uit te besteden aan een bekwaam marketingbureau voor verzekeringsbureaus.

Bron: Alan Blume