“Bouw gratis een website” door Mark Bell is een goede bron voor diegenen die open-source en gratis software willen gebruiken om een ​​website te bouwen. Volgens Bell kun je met deze open-source en gratis software leuke, interessante, dynamische webpagina’s maken voor heel weinig geld. Met dit boek laat hij je zien hoe en wijst hij je in de goede richting. Het is geschreven in gemakkelijk te begrijpen taal, zodat zelfs de beginner het kan volgen en begrijpen. Het gaat echter diep genoeg in op onderwerpen om ook degenen met wat meer ervaring te helpen. Het is een overzichtelijke gids voor het bouwen van websites, zo niet gratis, voor heel weinig geld. Ik vond het gemakkelijk te lezen en de organisatie ervan maakt het gemakkelijk om terug te gaan om de secties te bekijken die u zullen helpen met uw website.

Voor sommigen is dit boek misschien alles wat ze nodig hebben om met een eenvoudige site aan de slag te gaan. Voor anderen zijn extra middelen nodig om te blijven leren en meer te doen. Zo is er een kort hoofdstuk over het programma Joomla. Degenen die voor die optie hebben gekozen, kunnen meer leren door te kijken naar bronnen die specifiek zijn gericht op het gebruik van Joomla om websites te bouwen.

Er is een korte inleiding waarin Bell uitlegt waar het boek over gaat en hoe het te gebruiken. Het boek gaat vervolgens in op de basis in hoofdstuk één. Nogmaals, dit is voor de nieuwe beginner, dus sommige mensen weten hier misschien iets van, maar de basis is altijd goed. Ik denk dat het gedeelte over het eerst plannen van je website vooral belangrijk is als je echt goed werk wilt leveren en je doelen voor de site wilt bereiken. In de volgende hoofdstukken worden onderwerpen besproken zoals het kiezen van een locatie voor uw site, het plannen van uw site (ik zei u dat dit belangrijk was), het ontwerpen van uw site, het verzamelen van uw tools (veel sites met gratis tools) en het verplaatsen van bestanden van en naar internet.

Het volgende deel van het boek bevat hoofdstukken over de basisprincipes van het bouwen van websites, zoals elementen van een website, het gebruik van bestaande websites, webpaginaservices, HTML-basisprincipes, werken met afbeeldingen, werken met multimedia, een site bouwen met HTML, uitvinden hoe andere sites het doen dingen, en het mobiel maken van uw site. Vervolgens komen hoofdstukken over het testen en onderhouden van sites, zoals het testen van uw website, het promoten van uw website en het onderhouden van uw website.

Van daaruit gaat Bell in op het bouwen van een blog met WordPress, het bouwen van bedrijfssites met contentmanagementsystemen, multimedia en het gebruik van Wiki. Het boek wordt afgesloten met een bijlage met een lijst van de meest voorkomende HTML-tags en een andere met gratis en open-source softwaresites.

Dit is een heel goed startersboek. Het is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen, ongeacht uw ervaring of kennis van het bouwen van websites. Als je ervaren bent, wil je waarschijnlijk een meer diepgaande gids. Het boek is echt voor degenen die een website willen, niet weten waar ze moeten beginnen en niet veel geld hebben om erin te investeren. Als jij dat bent, is dit boek een geweldige plek om te beginnen.

Bron: Alain Burrese