Slimme inhoud

Nu de aandachtsspanne steeds korter wordt, moet uw website voortdurend innoveren. Experimenteer met uw inhoud – combineer korte blogs met lange stukken, samen met op video gebaseerde inhoud en afbeeldingen. Variatie in inhoud verhoogt ook het behoud van informatie, wat de klantloyaliteit vormgeeft.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Aangezien het meeste dataverkeer nog steeds via zoekmachines wordt geleid, is het optimaliseren van content verre van uit de mode. Het gebruik van Webmasterhulpprogramma’s kan uw SEO-ranking verhogen. Door dubbele titels en beschrijvingen, slechte links, crawlfouten en nog veel meer te verwijderen, kunt u een meer SEO-vriendelijke website bouwen.

advertenties

De eenvoudigste manier om meer bezoekers te trekken, punt uit. Slim adverteren bespaart u een hoop geld terwijl u ook uw zichtbaarheid voor potentiƫle klanten maximaliseert. Adverteren op social media is tegenwoordig een groot succes. Focus op het verhogen van conversies in plaats van alleen verkeer, voor de beste resultaten.

Gastinterviews en blogs

Hooggeplaatste mensen uitnodigen om op uw site te bloggen, is een goede manier om uw geloofwaardigheid te vergroten. Bovendien zal uw gast waarschijnlijk mensen linken naar hun eigen artikel, dat in feite gratis pers is voor uw website.

Slim koppelen

Voeg waar mogelijk links toe naar interne inhoud op uw webpagina. Dit is meer dan alleen clickbait, dit maakt de gebruikerservaring meer verrijkend en verhoogt het verkeer voor u op alle pagina’s. Linken helpt ook door uw pagina’s SEO-vriendelijk te maken.

Marketing via e-mail

Het meedogenloze spammen heeft e-mailmarketing een slechte naam bezorgd. In de haast om online opgemerkt te worden, hebben veel mensen echter de neiging om de voordelen ervan over het hoofd te zien. Een simpele e-mail over de lancering van een nieuw product of spannende aanbiedingen kan veel mensen overtuigen om het zelf te proberen. Zorg er wel voor dat de inbox niet overstroomt.

Responsieve website.

Sinds een paar jaar zijn er meer zoekopdrachten op het web op mobiele apparaten dan op computers. Om uw website een groter bereik te geven, moet deze worden geoptimaliseerd voor zowel computers als mobiele apparaten, inclusief die met kleinere schermen. Mobielvriendelijke pagina’s bieden een veel betere gebruikerservaring en verhogen zo uw klantenbestand.

Gladde en snelle pagina’s

Zonder een snelle website om het te huisvesten, zal uw kwaliteitsinhoud vaak onopgemerkt blijven. Zorg ervoor dat u uw inhoud voor alle browsers optimaliseert en let extra op de afbeeldingsformaten en plug-ins. Voor de beste ervaring moet uw website op de meeste apparaten minder dan 5 seconden laden.

Aanwezigheid op sociale media

Reclame en promotie mogen niet het einde zijn van uw social media-strategie. Reageer op artikelen van anderen, volg je volgers terug, organiseer webinars – het opbouwen van een actieve aanwezigheid op sociale media fungeert als een subtiele promotie.

Analytics-gegevens

Toen Clive Humby meer dan tien jaar geleden zei dat data de nieuwe olie is, maakte hij geen grapje. Tegenwoordig kan Google Analytics u enorm veel inzicht geven in uw lezers en uw inhoud. Maak gebruik van BuzzSumo en aanverwante software om in de gaten te houden wat uw concurrentie doet. Probeer de meest populaire inhoud naar uw site te brengen.

Bron: Diksha Vohra