Als je een website-ontwerper bent, of voor het eerst een website of blog begint, ben je je waarschijnlijk gaan realiseren dat WordPress absoluut het beste website-ontwerpplatform is dat vandaag beschikbaar is. Sommige websiteontwerpers hebben andere webhostingplatforms geprobeerd, maar komen uiteindelijk terug op WordPress op basis van alle onderstaande functies die het zo’n aantrekkelijke oplossing maken voor websites die verkoop- of leadgeneratieprestaties vereisen.

• Contentdistributie-engine – indien correct geconfigureerd (de meeste mensen niet) is WordPress een contentdistributie-engine. We configureren WordPress-websites om te distribueren naar zoekmachines, ping-sites, sociale-mediasites, sociale bladwijzersites en RSS-aggregatorsites. Dit stuurt elke blogpost naar meer dan 10.000 sites! Binnen enkele minuten vind je je post terug in Google.

• Plugins – WordPress heeft wat neerkomt op een eindeloze hoeveelheid beschikbare plug-ins die u op uw website kunt toepassen. Deze zijn allemaal eenvoudig te downloaden en toe te passen op uw website, en ze zijn helemaal gratis! Wat uw website ook nodig heeft qua functionaliteit, WordPress heeft meestal de plug-in die u nodig heeft, dus u hoeft hiervoor geen aangepaste software te schrijven.

• Thema’s – Website-ontwerpers weten dat een van de belangrijkste aspecten van het maken van een aantrekkelijke website de beschikbaarheid van mooi ogende thema’s is. WordPress heeft duizenden thema’s, die allemaal volledig aanpasbaar zijn om aan de behoeften van uw specifieke website-ontwerp te voldoen. De thema’s zijn beschikbaar in open formaat, 1 kolom, 2 kolommen, 3 kolommen, veel verschillende kleuren en afbeeldingen.

• Kosten – U kunt gratis websites of blogs opzetten op WordPress.com, maar de serieuze ondernemer of website-ontwerper kan zijn eigen domeinnaam opzetten (en indien gewenst een premium of professioneel op maat ontworpen websitethema) met een WordPress-website tegen een hostingbedrijf voor minder dan $ 60 per jaar. Dat is een kleine investering voor een zakelijke tool die uiteindelijk een belangrijke bron van inkomsten en het genereren van zakelijke leads wordt.

• Intra-Site Linking – Voor zowel zoekmachineoptimalisatie (SEO) als bruikbaarheidsdoeleinden is het uiterst belangrijk om een ​​solide linkschema voor de pagina’s van uw website te hebben. WordPress koppelt pagina’s via SEO-vriendelijke menu’s en speciale pagina’s zoals tags, categorieën en archieven, evenals blogwidgets zoals tag clouds, meest recente berichten en meest recente opmerkingen.

• Eenvoud – WordPress is uiterst gebruiksvriendelijk. Zelfs de nieuwste website-ontwerper kan WordPress eenvoudig met één klik installeren. Het is niet nodig voor een nieuwe website-ontwerper om iets van computers te weten om WordPress te gebruiken om hun websites te hosten. Zodra het is geïnstalleerd, hoeft u alleen maar in te loggen op uw account, een pagina of blogbericht toe te voegen en te beginnen met bewerken. Het is zo simpel als het gebruik van een tekstverwerker zoals Microsoft Word.

• Gemakkelijk aanpasbaar – Zodra u uw website(s) in gebruik heeft met WordPress, is het uiterst eenvoudig om uw WordPress-webontwerp aan te passen. Website-ontwerpers zullen dol zijn op alle widgets van WordPress waarmee eenvoudig ontwerpen met slepen en neerzetten mogelijk is. U zult merken dat u letterlijk bijna alles kunt doen met de ontwerpmogelijkheden van WordPress.

Bron: Michael Cordova