Er zijn tientallen populaire e-commerceplatforms om een ​​online winkel te bouwen en het maakt het kiezen van de beste voor uw website moeilijk. Ik werk in een e-commerce webdesignbedrijf in Chennai en ik heb vaak veel klanten gezien die hun online winkel op het specifieke platform willen bouwen, ook al is dit misschien niet het beste voor hen.

De reden dat de klanten bij één platform blijven, is dat ze misschien ergens hebben gelezen of gehoord dat bepaalde platform het beste is in vergelijking met andere.

Maar de waarheid is dat er niet één beste e-commerceplatform is. De beste zou variëren op basis van de unieke vereisten van de uiteindelijke websites.

In dit artikel bespreek ik de sterke en zwakke punten van enkele populaire e-commerceplatforms die we in ons bureau gebruiken. De beschrijving van waarom we elk platform zullen u helpen bij het kiezen van het beste voor u.

WordPress + WooCommerce

We kunnen online winkels integreren met WordPress-websites met behulp van de WooCommerce-plug-in. Omdat WordPress het meest gebruikte CMS is voor het bouwen van websites, werd WooCommerce ook een populaire keuze onder e-commerceplatforms.

Het voordeel van WooCommerce is dat zowel WordPress als WooCommerce gratis beschikbaar zijn en daar hoeven wij niet voor te betalen.

Wanneer we WooCommerce gebruiken, krijgen we alle voordelen van WordPress.

Bovendien, aangezien de meeste bedrijfswebsites al op WordPress staan, kunnen we er gemakkelijk een e-store in integreren, wat helpt om veel ontwikkelingskosten te verlagen.

Het nadeel van het platform is dat de functies en functionaliteiten niet de beste zijn. Er zijn andere platforms die meer geavanceerde e-commerce-opties bieden.

Shopify

Shopify maakte het bouwen van e-commerce websites een stuk eenvoudiger. Ook zonder technische kennis kan iedereen een mooie webshop opzetten.

Het voordeel van dit platform is dat het zeer gebruiksvriendelijk is. Bovendien is het een betaald platform, dus we krijgen toegewijde ondersteuning.

Het nadeel van het platform is dat het erg duur is. Tegelijkertijd is maatwerk minimaal.

Magento

Dit is het platform dat we gebruiken voor de meeste e-commerce websites. Hiermee kunnen op maat gemaakte e-commerce-oplossingen met geavanceerde functionaliteiten worden gebouwd.

We kunnen zeer krachtige e-commerce websites bouwen met hoogwaardige functionaliteiten en functies. Magento is de beste optie als het gaat om geavanceerde functies.

Bovendien is Magento zeer flexibel, wat het gemakkelijker maakt om sterk op maat gemaakte e-commerce websites te bouwen. Dit is de reden waarom zelfs het beste e-commerce ontwikkelingsbedrijf in Chennai de voorkeur geeft aan het Magento-platform.

Het nadeel van het platform is dat het dashboard van de e-commerce minder gebruiksvriendelijk is dan WooCommerce en Shopify. Dit komt door de geavanceerde faciliteiten die het biedt.

Bron: Pavithra Ramesh