Luister je naar muziek wanneer je copywriting doet voor advertenties, e-mails, blogs, artikelen, enz.?

Zo niet, dan raad ik je ten zeerste aan om dat wel te doen.

Sterker nog, ik geloof dat als je doet wat ik ga voorstellen, je veel meer “synchroniseert” met je klanten. En contact met hen maken op een manier die uw zogenaamde concurrentie niet is.

Laat het me uitleggen:

Ik heb dit jaar veel advertenties op de markt voor zelfverdediging geschreven. En de klant (een van de scherpste marketeers op internet), nam ooit de taak op zich om een ​​”Claritas”-rapport te laten maken van zijn beste klanten.

Dit is een dienst van Nielsen (zij analyseren het tv-publiek).

En wat dit rapport doet, is dat het je ALLE soorten feiten vertelt over je beste klanten die je nooit eerder kende. Zelfs dingen die je niet doet zorg weten. (Heck… het is bijna alsof je markt zo vaak op een bepaald tijdstip naar de badkamer gaat, je zult het weten.)

Hoe dan ook, hier is het punt:

Een ding dat we over de markt leerden, was het soort films dat ze kijken. In dit geval ‘jongensfilms’ — vooral films met veel actie en geweld (hoe meer hoe beter).

Dus als ik naar ze schrijf, speel ik filmmuziek uit ‘jongensfilms’.

Zoals de scores uit de recente Batman-films bijvoorbeeld.

Of misschien een Tarantino-film.

Of een Mel Gibson-film.

Of andere ‘jongens’-films die veel geld verdienden aan de kassa.

En nu dring ik er bij u op aan hetzelfde te doen.

Als u weet dat uw markt naar bijvoorbeeld klassieke muziek luistert — laat dan wat Mozart of Beethoven horen wanneer u ze schrijft. Als ze naar smooth jazz luisteren, stem dan af op smooth jazz. Als het “gangsta rap” is, help God je dan — neem gewoon wat aspirine en lijd eronder.

Hoe het ook zij, probeer het zelf en u zult zien wat ik bedoel.

Ik wed dat je je geschriften overtuigender zult vinden.

Bron: Ben Settle