Om goede resultaten te halen uit je copywriting – of het nu voor een website of een printproject is – is het belangrijk om met de juiste fundamenten te beginnen. Het bouwen van een krachtig exemplaar is immers een beetje zoals het bouwen van een huis; je hebt een solide fundament nodig om op te bouwen, zodat het huis kan verrijzen en zijn doel met succes kan vervullen.

Om bij elke copywriting-opdracht tot een succesvol einde te komen, is de beste manier om te beginnen, zorgvuldig de belangrijkste voordelen van uw product of dienst uit te zoeken. Om dit te doen, is het handig om je SEVEN main duidelijk te definiëren DENKEN Stappen (die dan de basis zou moeten vormen van (of een aanvulling op) uw informatiebrief, waarin alle details die u nodig heeft op één plek worden verzameld):

Eerste denkstap:

Om precies te beslissen wat is het product of de dienst die u verkoopt..? Een korte, nauwkeurige en beknopte beschrijving helpt u zich te concentreren op de verkoopargumenten…

2e stap: Uw doelgroep – op wie richt u uw promotie… wie verwacht u dat de BESTE prospects en responders zullen zijn… welke (sleutel)woorden zouden ze gebruiken om te beschrijven wat ze willen…?

3e stap: Aanbieding – heeft u er een…? (Als je dat doet, zal het een belangrijk onderdeel zijn van je belangrijkste voordelen – en ook je ‘Reactiemotivator’…)

4e stap: Wat doet het product voor uw klant..? Hoe zal het hen helpen hun doelen te bereiken… hen tijd (en geld?) besparen of een oplossing bieden voor een probleem, en hen voorzien van iets dat ze nodig hebben…? (Dit zal ook helpen bij het kiezen van goede zoekwoorden).

5e stap: Zoek uit of er een geschiedenis is over het promoten van het product – wat is de huidige communicatiestrategie; en hoe goed heeft het tot nu toe gewerkt..?

6e stap: Wat zijn de Unique Selling Points..? Vind deze, en ze zullen u een ‘voorsprong’ geven bij het opsporen van belangrijke verkoopwoorden (en trefwoorden) die zullen helpen bij het samenstellen van een lijst met ‘Beste voordelen’ – waaruit uw BESTE koppen en subkoppen zullen voortkomen. .

7e stap: *Concurrentie – wat weet u over bedrijven die dezelfde (of vergelijkbare) producten/diensten verkopen aan de uwe…? Wat zijn hun verkoop- en promotiemethoden…? Welke voordelen pushen ze en welke SLEUTELWOORDEN gebruiken ze…?

*(Hoe MEER u weet over uw concurrenten, hun producten en verkoopmethoden – hoe MEER u uw promotie kunt afstemmen op een andere invalshoek en een ander voordeel kunt bieden dat zij niet hebben gepromoot).

OPMERKING: als uw briefing de bovenstaande punten en antwoorden niet bevat, zorg er dan voor dat u ze toevoegt. De antwoorden zullen u niet alleen op de lange termijn tijd besparen – ze zullen u ook helpen om duidelijk de WOORDEN VAN HET BESTE VOORDEEL te definiëren die u overal kunt gebruiken uw exemplaar. De beste voordelen die ‘passen’ bij de doelgroep zijn immers de sleutel tot het succes van Copywriting, of het nu online of offline is. Maar het is gemakkelijker om die beste voordelen te definiëren als u eerst uw ‘7 denkstappen’ hebt afgerond.

U maakt dan een beter, overtuigender en gerichter exemplaar, dat een BETERE kans heeft op meer omzet!

Bron: Andy Gage