Iedereen met een talent voor verkoop en/of marketing, en verstand van SEO, kan dit lucratieve veld aanboren. Sommige bedrijven betalen royale vergoedingen of commissies voor hoogwaardige SEO, waardoor dit een geweldige kans is voor iedereen die internet wil gebruiken om inkomsten te genereren.

Op het gebied van web-based business kan kennis van SEO het verschil betekenen tussen succes en stagnatie. SEO, wat de afkorting is voor “zoekmachineoptimalisatie”, is de kunst van strategisch geplaatste trefwoorden binnen een website om de kans te vergroten dat zoekmachines, zoals Google, Yahoo of Bing, de website zullen “zien” wanneer iemand voert zoekcriteria in.

Zoekmachines zijn steeds handiger geworden met praktijken als “keyword stuffing”, waarbij inhoud zo overspoeld wordt met trefwoorden dat het duidelijk is dat de auteur de zoekmachines probeert te dwingen zijn website in een hogere instantie te “zien” dan andere. Nog niet zo lang geleden zou dit gelukt zijn; nu zoekmachines echter “slimmer” werken, kunnen ze keyword stuffing herkennen en zullen ze sites die dit toepassen volledig afwijzen.

Dit biedt nieuwe uitdagingen voor websiteontwikkelaars die misschien wel bekwaam zijn in de technische aspecten van ontwerp, maar niet de expertise hebben van het manipuleren en plaatsen van trefwoorden om het vermogen van de website om te worden weergegeven als een topvondst in zoekopdrachten van zoekmachines, te optimaliseren.

Dit heeft een geheel nieuw segment geopend op alle gebieden van internetmarketing: de business van SEO-wederverkoop. Marketinggoeroes die bekwaam zijn in SEO, contracteren nu hun diensten aan webontwikkelaars om SEO te bieden die de webontwikkelaars kunnen gebruiken en verkopen aan hun klanten.

Wie kan SEO doorverkopen?

Iedereen met een talent voor verkoop en/of marketing, en verstand van SEO, kan dit lucratieve veld aanboren. Sommige bedrijven betalen royale vergoedingen of commissies voor hoogwaardige SEO, waardoor dit een geweldige kans is voor iedereen die internet wil gebruiken om inkomsten te genereren, zonder het technische jargon voor websiteontwikkeling te hoeven kennen.

Waarom SEO doorverkopen?

SEO is geen vaardigheid die vaak wordt gezien binnen de grenzen van website-ontwikkeling. Bedrijven die de ontwikkeling en het onderhoud van websites uitbesteden, hebben waarschijnlijk geen idee wat SEO is, laat staan ​​hoe belangrijk het is. De webontwikkelaars hebben zeer waarschijnlijk gehoord van SEO en weten wat het is, maar missen vaak de vaardigheden en expertise om SEO te implementeren.

Als SEO-wederverkoper sluit een bedrijf contracten af ​​met personen die SEO kennen en begrijpen, om zoekmachineoptimalisatie van hoge kwaliteit te bieden in overeenstemming met de specificaties die voor elke behoefte zijn uiteengezet. De SEO wordt verkocht aan het bedrijf dat op zijn beurt weer doorverkoopt aan de klant in het voordeel van alle betrokken partijen.

Webontwikkelingsbedrijven en bedrijven die SEO doorverkopen, profiteren van deze regeling omdat het minder duur is om deze diensten indien nodig uit te besteden dan het zou zijn om verkoop- en/of marketingpersoneel in dienst te nemen en constant salarissen en voordelen te betalen om ze te behouden .

Zijn er nadelen aan het doorverkopen van SEO?
Hoewel de voordelen talrijk zijn, kunnen er enkele kanttekeningen worden geplaatst bij het doorverkopen van SEO.

* Alle partijen moeten regelmatig en duidelijk communiceren;
* Alle partijen moeten hun onderzoek doen en ervoor zorgen dat de bedrijven waarmee ze samenwerken een goede reputatie hebben en een goede reputatie hebben;
* Alle partijen dienen, alvorens bindende contracten te ondertekenen, de documenten aandachtig te lezen en ervoor te zorgen dat ze alle daarin vervatte vereisten begrijpen;

Is deze niche iets voor jou?

Of u nu een webontwikkelaar, SEO-provider of een entiteit bent die zich richt op het doorverkopen van SEO, er is alle reden om aan te nemen dat dit segment van de internetmarkt er is om te blijven en winst te genereren voor iedereen die deze niche wil aanboren!

Bron: Narayan Srikanth