Het is belangrijk om te begrijpen wat XML-sitemap is en waarom het belangrijk is voor SEO. De website wordt beschouwd als het huis en de pagina’s van de site worden beschouwd als de kamers van het huis. De XML-sitemap is als een blauwdruk van het huis of de plattegrond van het huis. Het werkt als de sitemap van het zogenaamde huis en de webpagina’s als zijn kamers. Het helpt Google om het de spreekwoordelijke huisinspecteur gemakkelijk te maken voor het web, zodat het snel en moeiteloos alle kamers in uw huis kan ontdekken. Het is belangrijk en speelt een belangrijke rol bij SEO, omdat de sitemaps het voor Google gemakkelijker maken om de pagina’s van uw site te vangen. Het is erg belangrijk omdat Google rangschikking geeft aan de webpagina’s, niet alleen aan websites.

Er zijn geen voor- en nadelen aan het gebruik van de sitemap en het helpt bij het verbeteren van de SEO van uw website, daarom worden ze sterk aanbevolen en aanbevolen om te gebruiken.

Sitemap.xml-bestand is bijzonder en vooral belangrijk in gevallen van:

Alle websites en de bijbehorende pagina’s zijn dynamisch gevormd, vooral op e-commercesites en financiële sites.

Er is waargenomen dat als de site niet goed gestructureerd is, deze geen goed gelinkte of interne links zal genereren. Veel van de sites hebben minder externe links of zijn een nieuwe of nieuw ontwikkelde site die net “live” is begonnen.

In het geval van grote of zware sites, zijn het veel gearchiveerde inhoud en zijn ze mogelijk niet goed gelinkt en goed verbonden.

Andere XML-sitemapeigenschappen en overwegingen

Configuratie en opmaak van XML-sitemap:

de content management systemen van de websites bieden de mogelijkheid om onvermijdelijk een XML Sitemap te genereren. Indien men deze programma’s of met andere woorden een auto-XML Sitemap generator gebruikt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de output in het gewenste en correcte formaat blijft en ook foutloos is. Google legt bijvoorbeeld de richtlijnen vast en vereist dat alle XML-sitemaps in overeenstemming zijn met en voldoen aan het specifieke protocol of het Sitemap-protocol. Voor sitemapverificatie gaat u na een generatie of het maken van de XML-sitemap en moet deze naar de webserver worden geüpload, op zoek naar de zoekmachines. Google maakt het mogelijk en gemakkelijker met behulp van

Google Webmasterhulpprogramma’s. Men moet ervoor zorgen dat de sitemaps de juiste en juiste indeling hebben en correct zijn geüpload naar de webserver voordat de poging tot uploaden wordt geverifieerd.

Bron: Sumit Kumar