Kwalitatieve inhoud is de sleutel tot SEO-succes. Inhoud betekent niet alleen uw tekstinhoud. Afbeeldingen moeten een integraal onderdeel zijn van uw contentstrategie. Soms kunnen afzonderlijke afbeeldingen veel effectiever zijn dan uw blogpost van 1000 woorden. Het helpt je ook de kwaliteit en prestaties van blogposts te verbeteren.

Afbeeldingen, infographics, video’s en alle andere multimedia-inhoud op uw webpagina helpen u de gebruikersbetrokkenheid op uw site te vergroten en zorgen ervoor dat bezoekers langer op uw site blijven, wat helpt bij het verlagen van het bouncepercentage.

Niet alleen afbeeldingen aan uw inhoud toevoegen, u moet die afbeeldingen ook optimaliseren voor betere SEO-prestaties. Optimalisatie van afbeeldingen moet het enige belangrijke aspect zijn van uw on-page SEO-proces.

Als u afbeeldingen in uw inhoud gebruikt, zijn er veel aspecten waarmee rekening moet worden gehouden met betrekking tot SEO.

Relevantie

Het gebruik van afbeeldingen betekent niet dat u uw inhoud moet vullen met heel veel afbeeldingen. Je moet het alleen gebruiken wanneer het nodig is en je moet ook afbeeldingen gebruiken die relevanter zijn voor je inhoud.

Plaatsing van uw afbeeldingen is een ander belangrijk aspect. Het moet op een relevante locatie in uw inhoud worden geplaatst volgens uw tekstinhoud.

Originele afbeeldingen gebruiken

Originaliteit helpt altijd bij het verbeteren van uw gebruikerservaring en uw autoriteit. Het gebruik van originele afbeeldingen zal nuttig zijn bij het verbeteren van uw SEO-prestaties. U kunt originele afbeeldingen maken met een grafisch ontwerper of u kunt uw eigen foto’s maken met een kwaliteitscamera. Het is de reden waarom SEO-topbedrijven met een witte hoed getalenteerde grafisch ontwerpers in dienst hebben voor het maken van kwaliteitsafbeeldingen.

Als u geen interne grafisch ontwerper in dienst kunt nemen of als u weinig tijd heeft, kunt u altijd afbeeldingen van hoge kwaliteit van internet gebruiken. Maar de belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden, is dat het auteursrechtvrij moet zijn.

Er zijn veel tools beschikbaar om gratis auteursrechtvrije afbeeldingen te krijgen. De meest populaire zijn Unsplash, Flicker, Freeimages.

Afbeeldingsgrootte

Afbeeldingen zijn de belangrijkste bron voor het dempen van de snelheid van uw site. En sitesnelheid is een cruciale factor in uw SEO-prestaties. U moet dus extra voorzichtig zijn bij het gebruik van afbeeldingen zonder uw paginasnelheid in gevaar te brengen.

Het mag ook geen invloed hebben op je beeldkwaliteit, je moet er wel een juiste balans tussen hebben. U kunt dit bereiken door de bestandsgrootte te verkleinen door compressie. U kunt tools zoals Photoshop gebruiken voor compressie.

Bestandsnaam

Crawlers van zoekmachines zijn slechtziend, ze kunnen zelfs een tekstinhoud van 5000 woorden onderbreken, maar ze kunnen geen enkele afbeelding onderbreken en aangeven waar de afbeelding over gaat. Het is de reden dat het gebruik van trefwoordrijke bestandsnamen voor uw afbeeldingen een belangrijk aspect is bij beeldoptimalisatie.

Google-bots en andere crawlers van zoekmachines kunnen de bestandsnaam van uw afbeelding lezen en als deze wordt genoemd met uw doelzoekwoord, geeft het een signaal aan zoekmachines over het afbeeldingsonderwerp en helpt zo uw SEO-prestaties.

Als uw afbeelding bijvoorbeeld betrekking heeft op de verkoop van sportschoenen, kunt u de bestandsnaam niet gebruiken als ‘IMG_89868’, maar als ‘Black_Tennis_Shoes’.

Alt-tekst

Net als de bestandsnaam kunnen zoekmachines de Alt-tekst van de afbeeldingen lezen. Alt-tekst staat bekend als “alternatieve tekst”, is een HTML-kenmerk dat wordt gebruikt om de inhoud van afbeeldingen te beschrijven.

U moet Alt-tekst gebruiken die relevant is voor uw afbeeldingen en deze moet duidelijk en beschrijvend zijn. U kunt uw doelzoekwoorden in de Alt-tekst gebruiken, maar wees voorzichtig met het opvullen van zoekwoorden.

Als u zich niet richt op beeldoptimalisatie, mist u een enorme kans om uw SEO-prestaties te verbeteren. U kunt de bovengenoemde best practices gebruiken in uw on-page optimalisatieproces.

Bron: Selva K