Wil jij een succesvolle copywriter voor het web worden? Wilt u artikelmarketing effectief en winstgevend kunnen implementeren? Een uitstekende webcopywriter zijn is helemaal niet moeilijk. Je hoeft alleen maar deze handleiding te volgen en je wordt een eersteklas copywriter:

1.) Kies woorden die kort, eenvoudig en direct zijn. Als u een woord moet kiezen tussen ‘informatie’ en ‘feit’, is het woord feit effectiever in het leveren van die oomph-factor.

2.) Wees direct ter zake. Verspil geen tijd aan het ronddraaien van de pot voordat u bent toegekomen aan wat u echt wilt zeggen. Mensen online vervelen zich snel omdat er veel bronnen zijn om hun tijd aan te besteden. Je hebt niet lang hun aandacht als je niet duidelijk bent met je boodschap.

3.) Varieer de lengte van uw zinnen. Geef een ritme aan uw artikelen door korte en lange zinnen te gebruiken en dienovereenkomstig te mixen. Vermijd echter doorlopende zinnen. Ze zijn niet alleen vervelend om te lezen, ze zijn ook grammaticaal onjuist.

4.) Geef de feiten weer zoals ze zijn. Sommige lezers zullen uw beweringen verifiëren. Het laatste dat u wilt, is dat uw geloofwaardigheid in twijfel wordt getrokken zodra ze iets dubieus ontdekken over een van uw uitspraken. Zorg voor je reputatie.

5.) Spreek tot de lezer in zijn taal. Match de kennis en technische vaardigheden van uw doelgroeplezers. Gebruik geen jargon als uw artikel gericht is op nieuwelingen. Als je jargon moet gebruiken, definieer het dan eerst voor je lezers voordat je een discussie aangaat.

6.) Wees vrolijk en positief. Met een enthousiaste aanpak maak je een saai onderwerp spannend. Dezelfde filosofie werkt omgekeerd. Een normaal gesproken interessant onderwerp kan saai zijn als de benadering strikt informatief en formeel is. Zoek een balans tussen leerzaam en vermakelijk.

Bron: Sean Mize