Wanneer sommige mensen streaming audio voor hun websites willen opnemen, raken ze in de war over waar ze moeten beginnen met het overwegen van de vele opties die tegenwoordig op internet beschikbaar zijn. Maar de waarheid is dat de eenvoudigste tool voor een dergelijke taak de Audacity Audio Editor is.

Audacity Audio Editor doet dit op de volgende manieren: Audio opnemen, audio bewerken en audio converteren naar mp3-bestandsformaat helemaal zelf. Het enige dat u nodig hebt, is een computermicrofoon zoals die in uw laptop (sommige worden geleverd met een webcam, video- en audiomogelijkheden).

Hiermee kun je je eigen programma maken en heb je meteen een infoproduct voor je website om te delen met je klanten. U kunt ook een vooraf opgenomen audio uploaden en bewerken en audio converteren naar mp3-formaat. Als u bijvoorbeeld een telefonische vergadering wilt houden, hoeft u alleen maar de oproep eerst op te nemen in een .wav-indeling en deze naar mp3 te converteren. Audacity Audio Editor kan dit gemakkelijk voor u doen.

Audacity is handig voor degenen die informatieproducten willen maken. Met deze software kun je jezelf opnemen terwijl je over een onderwerp spreekt of uitlegt hoe je een van je gelieerde producten moet gebruiken en op je website plakken zodat mensen ze naast je producten kunnen downloaden. Je kunt het ook gebruiken voor het maken van een podcast, het opnemen van een boek naar een audioversie of zelfs het plaatsen van de audioversie van je artikelen en meer, aangezien je verbeeldingskracht kan strekken.

Maar hoe deel je je audio met anderen op je website? U kunt uw audio uploaden naar uw website-hostingaccount zodat mensen ze daar kunnen downloaden. Maar dit zal veel van uw hostingruimte in beslag nemen.

Dit is waar Audio Acrobat van pas komt om te helpen. Dit programma kan uw audio voor u hosten en streamen. Dit betekent echter ook dat de bezoekers het alleen online kunnen spelen. Ze hoeven het niet eerst te downloaden voordat ze het kunnen spelen.

Over het algemeen is Audacity een geweldig programma op zich. Maar in combinatie met Audio Acrobat wordt het een prachtig en compleet programma voor het opnemen, hosten en streamen van audio die uw internetbedrijf zeer succesvol kan maken.

Bron: David Udofort