Een webshop starten doe je niet zomaar, win eerst informatie in, lees dit artikel en krijg een antwoord op al jouw vragen.

⤴️  Toch niet? Stel dan gerust jouw vragen in een berichtje via CONTACT

Een webshop starten kan op verschillende manieren:

  • je kan kiezen voor een uitbreiding van uw fysieke winkel
  • je kan een volledig nieuwe webshop lanceren
  • je kan een webshop starten met dropshipping
  • je kan in de plaats van producten ook een webshop nemen voor het betalen van diensten

 

Kiezen voor een uitbreiding van uw fysieke winkel of bijvoorbeeld kapsalon of schoonheidssalon
kan zeker een voordeel zijn denk maar aan de lockdown periode tijdens corona. 

Sommige klanten vallen tussen hun 2 kappersbeurten in zonder hun favoriete shampoo of stylingproduct, dan kan jij

deze gemakkelijk leveren bij uw klant. Zo behoud je een goede service en heb je minder kans, ze bij een andere kapper die wel een webshop geeft terecht komt en haar bijvoorbeeld weet te overhalen met hun acties via nieuwsbrieven om niet alleen hun producten te verkopen maar ook klant te worden voor hun haar.

Hetzelfde geldt voor schoonheidsproducten of andere producten in uw fysieke zaak. 

Heb jij echter een volledig nieuw concept voor een webshop te starten, super !!!

Alleen kan ik jou wel alvast de raad geven om uw gamma niet te uitgebreid te gaan kiezen maar te kiezen voor een bepaalde niche, hoe specifieker uw product, hoe gemakkelijker om uit te blinken in een groot aanbod van concurrenten. 

Wil je toch gaan voor een groot assortiment, blink dan uit in persoonlijke service, een zelfgeschreven kaartje bij de bestelling of een extra cadeautje kan wonderen doen.

Een webwinkel starten zonder voorraad, ja dat kan !

Ooit al gehoord van de term dropshipping? wel kort uitgelegd levert uw leverancier bij uw klant in de plaats van dat hij het naar jou stuurt en jij dan pas naar uw klant.

Heb je daar interesse in? Laat gerust weten in welke sector je een dropshipping leverancier zoekt en ik help je graag verder CONTACT

Let er wel op dat de winsten uiteraard ook kleiner zijn daardoor. Een alternatief daarop is Affiliate marketing, wens je daar info over stuur gerust een berichtje.

Of wil je graag afspraken of diensten  laten boeken via uw website? Zodat je bijvoorbeeld voorkomt dat ze de laatste minuten nog afbellen? Met boekingen online kan je ervoor zorgen dat je een voorschot vraagt en bij niet tijdig annuleren van uw afspraak, krijgen ze hun voorschot niet terug, annuleren ze tijdig? Is maar klik en hun bedrag staat terug op hun rekening, geen ingewikkeld proces.

Diensten zoals bv online coaching of webinars ook daarvoor heb je een webshop nodig, elke website met een betaalfunctie kun je zien als een webshop.

Mag je zomaar een website starten?

Als je een webshop wilt starten moet je eerst en vooral ingeschreven zijn bij de kruispuntbank.

Uiteraard als u al een fysieke zaak hebt, is dat reeds inorde.

Kies uw product of dienst en vooral uw specifieke doelgroep.

Dan ga je op zoek naar een geschikte domeinnaam + hosting, ik werk hiervoor het liefste samen met www.one.com die bieden een goede service.

Ga gerust eens checken in de zoekbalk of jouw favoriete domeinnaam nog beschikbaar is 😉

Daarna heb je een webdesigner nodig of gebruik je een gratis tool, maar dat raad ik jou niet aan, de tijd die je spendeert aan uw website zelf te maken kun je beter gebruiken om te doen waar jij goed in bent, en dus die tijd gebruikt om geld te verdienen. Het resultaat is nooit hetzelfde als dat een webdesigner dit voor jou doet. Of je hebt programma’s waar je zogezegd gratis website hebt maar waar je wel vast hangt aan maandelijkse kosten. Pas daar dus mee op. Bij mij betaal je een eenmalig bedrag en na een eventuele uitleg is zelfbeheer mogelijk, zo niet kan je na het bouwen van uw webshop nog steeds rekenen op mijn diensten.

Wat kost het om een webshop te starten?

Aanschaf logo, en evevntueel visitekaartjes of flyers +- 150 a 200€ logo 

+- 200€ per jaar Domeinnaam+ hosting

+- 1299€ webshop

Eventuele aanschaf van plugins, prijs afhankelijk van plugin 

Aankoop van uw producten

Eventueel budget voor uw marketingstrategie

Droom jij al jaren van een Webshop? Be a Dreamchaser