Best practices voor het gebruik van foto’s en afbeeldingen in webdesign

Laten we het oude cliché bijwerken. Als een foto meer zegt dan duizend woorden, dan is een digitale foto op je website meer dan duizend klikken waard.

Het gebruik van afbeeldingen bij het ontwerpen van websites is namelijk een van de eenvoudigste dingen die u kunt doen om uw website populairder te maken, zowel bij gebruikers als bij zoekmachines.

Er zijn veel redenen om afbeeldingen op uw website te gebruiken. Afbeeldingen en afbeeldingen kunnen:

– Verbeter uw SEO,

– Help uw bedrijf te brandmerken, en

– Creëer meer gebruikersbetrokkenheid.

Uiteindelijk presteert een aantrekkelijkere website gewoon beter.

Afbeeldingen werken natuurlijk alleen als u ze op de juiste manier gebruikt, en hieronder bespreken we best practices. Maar laten we eerst eens kijken waarom u in de eerste plaats foto’s en afbeeldingen wilt gebruiken.

Waarom afbeeldingen gebruiken in website-ontwerp

Begin op te letten wanneer u op internet surft. U zult bijna nooit een website zien die op de een of andere manier geen gebruik maakt van afbeeldingen. En als je er een tegenkomt, is het waarschijnlijk oud, en zul je waarschijnlijk niet gedwongen worden om er veel tijd door te brengen.

Geen enkele webdesigner die zijn zout waard is, zal ooit geschreven inhoud publiceren zonder afbeeldingen en afbeeldingen op te nemen om de tekst op te splitsen.

Een lange, scrollende pagina met geschreven woorden zonder onderbrekingen wordt weinig vleiend een ‘muur van tekst’ genoemd en niemand leest ze graag.

Maar we voegen niet alleen afbeeldingen toe aan websites omdat ze er mooi uitzien (hoewel ze dat wel doen). Effectief gebruik van afbeeldingen op een website kan de prestaties drastisch verbeteren.

Hier zijn drie belangrijke redenen om afbeeldingen te gebruiken bij het ontwerpen van websites:

1. Afbeeldingen van websites kunnen uw SEO verbeteren

Als u veel goed, kwalitatief verkeer naar uw website wilt, heeft u twee opties:

1) U kunt duizenden dollars uitgeven aan advertenties, of

2) je kunt goede SEO doen. En het opnemen van rijke afbeeldingen is een belangrijk onderdeel van goede SEO.

Zoekmachineoptimalisatie, of ‘SEO’, is de praktijk van het optimaliseren van uw website voor zoekmachines.

U wilt het Google (en andere zoekmachines) zo gemakkelijk mogelijk maken om te begrijpen waar uw website over gaat, zodat ze deze aan relevante gebruikers kunnen laten zien. Hoe beter uw site is geoptimaliseerd voor zoekmachines, hoe groter de kans dat u bovenaan de zoekresultaten verschijnt – en hoe groter de kans dat enthousiaste klanten u zullen vinden.

Onthoud dat Google slechts een robot is. Het scant uw site, op zoek naar bepaalde statistieken zoals tags, koppen en geschreven inhoud om te begrijpen waar uw bedrijf over gaat. Wanneer het uw site scant, kijkt het ook naar afbeeldingen. Daarom kunnen goede, geoptimaliseerde afbeeldingen uw algehele SEO helpen.

Voorbeeld: inhoud met afbeeldingen krijgt 94% meer weergaven dan inhoud zonder. Dus als u meer bezoekers wilt, moet u meer foto’s op uw website gebruiken.

Dit werkt natuurlijk alleen als je relevante afbeeldingen gebruikt en best practices volgt, die we hieronder verder bespreken.

2. Afbeeldingen kunnen u helpen uw bedrijf te profileren

De juiste afbeeldingen kunnen uw merk tot leven brengen op een manier die tekst niet kan. Neurowetenschappers hebben ontdekt dat we beelden kunnen identificeren die worden gezien tot wel 13 milliseconden. Dat is zoveel sneller dan een oogwenk. Wanneer u aantrekkelijke afbeeldingen op uw website gebruikt, zal een bezoeker uw merk meteen begrijpen.

Als je geen tijd hebt besteed aan het ontwikkelen van je merk, bekijk dan mijn tips voor het creëren van een unieke merkidentiteit.

En als je tijd hebt besteed aan het ontwikkelen van je merk, maak er dan gebruik van! U wilt niet dat uw logo ongezien op visitekaartjes blijft staan. Zorg ervoor dat mensen meteen contact met je opnemen, waar ze je ook vinden.

Door bijvoorbeeld een boeiend beeld van een krachtige zakenvrouw bovenaan hun website te gebruiken, vestigt Douma Leadership hun merk onmiddellijk in de niche van vrouwelijk leiderschap.

Onthoud dat grafische afbeeldingen ook afbeeldingen zijn die u kunt gebruiken, en bieden een geweldige manier om uw merkelementen en kleuren op subtiele wijze in uw webontwerp op te nemen. U zou alle soorten visuele inhoud aan uw site moeten toevoegen, zodat mensen onmiddellijk contact kunnen maken met uw merk.

Houd er ook rekening mee dat alle afbeeldingen die u op uw website gebruikt, ook op sociale media kunnen worden gebruikt. De beste afbeeldingen voor webinhoud werken meestal ook uitstekend op meerdere platforms.

Dit alles betekent niet dat goede geschreven inhoud niet ook belangrijk is op uw website. Het betekent alleen dat goede afbeeldingen een onmiddellijke en blijvende impact hebben, wat ons naar de laatste reden leidt om ze in uw webdesign te gebruiken.

3. Afbeeldingen houden gebruikers betrokken

Mensen zijn visuele wezens. We houden ervan om naar mooie en interessante dingen te kijken. Dit geldt met name voor de 65% van de bevolking die visueel leert.

Door bijvoorbeeld afbeeldingen toe te voegen, maakt onze klant Magic Home Staging het veel waarschijnlijker dat gebruikers hun lijst met ontwerpideeën blijven lezen.

Het toevoegen van de juiste foto’s aan uw site is een van de gemakkelijkste dingen die u kunt doen om uw publiek te boeien. In feite stopt ten minste 38% van de gebruikers gewoon met een site te bezoeken als deze een onaantrekkelijke lay-out heeft.

Aan de andere kant ontdekte een onderzoek van BuzzSumo dat artikelen die eens per 75-100 woorden een afbeelding gebruiken, het dubbele van de sociale media-aandelen ontvingen als artikelen met minder afbeeldingen.

Koppel dit aan het feit dat mensen het druk hebben en de neiging hebben om websites te scannen. Door uw tekst op te splitsen met kortere alinea’s en afgewisseld met interessante foto’s en infographics, kunt u uw website toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken.

Uiteindelijk maken afbeeldingen uw site boeiender en visueel aantrekkelijker, wat betekent dat gebruikers eerder tijd op uw website zullen doorbrengen en u zullen onthouden.

Als laatste opmerking merkt Google op hoe lang mensen een website gebruiken en belonen ze boeiende inhoud. Dus als je afbeeldingen gebruikt om mensen langer op je website te houden, verbeter je ook je SEO.

~~~~~~~~

LEES: Hoe u mensen langer op uw website kunt houden

Het is een simpele vergelijking: hoe meer tijd mensen op uw website doorbrengen, hoe groter de kans dat ze worden omgezet in een lead of verkoop.

Dus… vinden uw websitebezoekers het leuk wat ze zien wanneer ze op uw site terechtkomen, of vertrekken ze na een paar seconden?

Kiezen ze ervoor om iets van u te kopen, of verlaten ze hun winkelwagentje voordat ze een aankoop doen?

Statistieken tonen aan dat een gemiddelde internetgebruiker slechts een paar seconden op een website doorbrengt voordat ze beslissen of ze willen blijven of gaan. Dat betekent dat je niet veel tijd hebt om een ​​goede eerste indruk te maken.

Lees meer op onze website.

~~~~~~~~

Foto’s op uw website gebruiken

Uw website plukt alleen de vruchten van afbeeldingen als u ze op de juiste manier gebruikt. Hier zijn enkele van de best practices om in gedachten te houden bij het gebruik van foto’s en afbeeldingen in webdesign:

? Houd je foto’s relevant. Ze moeten overeenkomen met de tekst die ze illustreren. En maak gebruik van bijschriften wanneer u foto’s aan blogposts toevoegt.

? Houd de bestandsgrootte van de afbeelding klein. Langzame laadtijden kunnen een negatieve invloed hebben op uw SEO en gebruikersbetrokkenheid. Afbeeldingen hebben meer tijd nodig om te downloaden dan tekst, dus te veel grote afbeeldingen kunnen uw site vertragen (vooral op mobiel). Dit betekent dat u uw afbeeldingen moet comprimeren, wat u kunt doen in Adobe Photoshop of met online beeldcompressoren.

? Label uw afbeeldingen op de juiste manier met zoekwoorden en woordgroepen die voor zoekmachines zijn geoptimaliseerd. De bestandsnaam en de tags op uw afbeeldingen moeten beide worden gedaan met SEO in gedachten.

? Ga niet overboord met afbeeldingen. Kaasachtige, slecht gemaakte afbeeldingen kunnen eruitzien als advertenties, waar mensen de neiging hebben om door te bladeren.

? Gebruik afbeeldingen zoveel mogelijk met echte mensen, omdat deze gebruikers kunnen helpen zich meer verbonden te voelen met uw site.

? Moedig gebruikers aan om foto’s te delen op hun eigen sociale platforms.

? Gebruik alleen uw eigen afbeeldingen of afbeeldingen die u hebt gekocht en gebruiksrecht hebben. Geef waar nodig attributie.

Je kunt het beste zoveel mogelijk je eigen foto’s gebruiken die je professioneel hebt gemaakt.

Afhankelijk van uw budget is dit echter niet altijd mogelijk. In dit geval moet u terugvallen op stockfoto’s, maar gebruik ze verstandig. Probeer foto’s te kiezen die niet te geënsceneerd of onrealistisch zijn.

Voor betaalde stockfoto’s gebruiken we graag DepositPhotos.com. Je kunt bij Unsplash ook een mooi assortiment gratis foto’s vinden die gratis te gebruiken zijn, zonder naamsvermelding of toestemming, voor alle commerciële en niet-commerciële doeleinden.

Bij correct gebruik zijn foto’s een van de beste manieren om uw website te verbeteren. Maar als ze verkeerd worden gebruikt, kunnen ze uw ontwerp gemakkelijk onoverzichtelijk maken en uw site vertragen. Dit is vooral het geval als u niet bekend bent met de beste werkwijzen voor webdesign.

Mijn team helpt kleine bedrijven om online te gaan met website-ontwerp, samen met branding, SEO en digitale marketing. En we zijn experts in het vinden van de juiste afbeeldingen.

Chat vandaag nog met ons om aan de slag te gaan met een professioneel merk dat uw volgende onderneming laat zien om de leads en verkopen te krijgen die u wilt.

Voor uw zakelijk succes,

Susan

Bron: Susan Friesen