Beste vooruitstrevende acupuncturist,

Als je je copywritingvaardigheden nog niet hebt verbeterd, raad ik je aan om te beginnen met oefenen… NU!

De reden dat ik je dit vertel, is omdat als het op acupunctuur aankomt, maar heel weinig mensen copywriting echt effectief hebben gebruikt.

Het enige wat ze doen is kleine bordjes of advertenties ophangen die “50% KORTING” en “GRATIS bezoek” schreeuwen.

Helaas lopen deze acupuncturisten veel geld mis. U hoeft geen enorme Walmart-kortingen te geven om mensen ertoe te brengen een afspraak met u te maken.

Het enige dat u echt hoeft te doen, is een boeiende, oprechte brief schrijven. Wanneer u uw exemplaar schrijft, moet u zich concentreren op het schrijven naar een persoon.

Als je een brief begint met ‘Beste vrienden’, vertel je mensen met wie je echt niet praat hen alleen voor een groep mensen Jij geld van willen. Dus in plaats van “vrienden” te zeggen, verander het in “Beste vriend” … houd het persoonlijk en houd het enkelvoud.

Dus tip nummer één om je copywriting te verbeteren is:

Houd het enkelvoud en schrijf alsof je met slechts één persoon praat.

Een andere manier om uw copywriting te verbeteren, is door uzelf of degene die het beste met prospects kan praten, op te nemen wanneer ze uw kliniek binnenlopen.

Wanneer u klaar bent met het opnemen van het gesprek, typt u het woord voor woord uit. In je brieven of advertenties wil je schrijven op een gemoedelijke toon die zelfs een basisschoolkind zou kunnen begrijpen.

Een andere reden waarom het opnemen van het gesprek van u of dat van uw werknemer een goed idee is, is omdat u de mogelijkheid krijgt om te zien welke bezwaren de prospect naar voren brengt. Is het prijs? Kwaliteit? Behandeltijd?

Wanneer u erachter komt waar uw potentiële patiënten huiverig voor zijn, kunt u uw marketing en copywriting aanpassen om die vragen te beantwoorden en die bezwaren te overwinnen.

Veel mensen, vooral in het begin, laten hun kopie klinken als “hype”. Zelfs ik deed het toen ik voor het eerst begon. Er is een tijd en plaats om woorden en zinsdelen te gebruiken zoals “ROCK-BOTTOM PRICING” en “100% GEGARANDEERD — REAGEER NU VOORDAT HET TE LAAT IS!”

Maar als je dat in elke letter gebruikt (althans in een schreeuwende stem), is alles wat je doet verkoop uw lezer. Je wilt in hun hoofd kruipen, emoties opwekken en ze zover verleiden dat ze smeken om zaken met je te doen. Laat ze zien dat je echt om hun gezondheid geeft.

MAAR BEGRIJPT ME NIET VERKEER — ZINNEN GEBRUIKEN ZOALS DIE IK VERMELDE ECHT KAN EFFECTIEF ZIJN!

Maar zoals ik al zei, er is een tijd en plaats voor. Zorg ervoor dat u het vertrouwen van uw lezers hebt gewonnen voordat u enige vorm van harde kern taal verkopen.

Copywriting is het geheime wapen van de eigenaren van kleine bedrijven. Iedereen zou op zijn minst de basis moeten leren van het schrijven van boeiende teksten.

Onthoud dat u niet de beste hoeft te zijn in het schrijven van teksten, u moet alleen beter zijn dan uw lokale concurrent.

Bron: Carlos Redlich